Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Biscaya
image_print

Insecticid sistemic cu spectru larg destinat combaterii dăunatorilor la grâu, orz, ovăz, rapiţă şi cartof

 

Substanţe active:   tiacloprid 240 g/l
Formulare:   OD (dispersie în ulei)

 

MOD DE ACŢIUNE

Biscaya 240 OD are o eficacitate ridicată și un spectru larg de activitate atât împotriva insectelor care înțeapă și sug sucul celular cât și asupra acelora care rod părțile aeriene ale plantei. Este un produs cu activitate sistemică ridicată în plantă, acționând asupra insectelor dăunatoare prin contact și ingestie. Tiacloprid acționează la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocând desfășurarea activităților vitale. Datorită acestui mod de acțiune, Biscaya combate la fel de eficient și formele rezistente la insecticidele convenționale utilizate până acum. Activitatea nu este influențată de temperatura din momentul efectuării tratamentului sau de precipitațiile căzute ulterior acestuia. Formularea de ultima generație, dispersie în ulei (OD), conferă produsului o aderență și o pătrundere în plantă a componentei sistemice superioare celorlalte formulări.

MOD DE UTILIZARE

Grâu

Se utilizează la grâu la doza de 0,2 l/ha într-un tratament pentru combaterea ploșnițelor (Eurygaster integriceps) și la doza de 0,16 l/ha pentru combaterea gândacului bălos (Lema melanopa), până în faza de lapte/ceară. Tratamentul se efectuează la avertizare sau la începutul atacului. Cantitatea de soluție: 200-400 l/ha. Timp de pauză: 21 zile.

Orz, ovăz

Se utilizează la doza de 0,16 l/ha într-un tratament la avertizare pentru combaterea gândacului bălos (Lema melanopa). Timp de pauză: 21 zile.

Rapiţă

Se utilizează la doza de 0,3 l/ha pentru un tratament pentru a combate gândacul lucios (Meligethes aeneus) și gărgărița silicvelor (Ceutorrhynchus assimillis). Tratamentul se efectuează la avertizare cu cantități de soluție de 300-400 l/ha. Biscaya poate fi utilizat fără restricții în perioada înfloritului. Apicultorii vor fi atentionați înainte de efectuarea tratamentului. Timp de pauză: 30 zile.

Cartof

Se utilizează la doza de 0,2 l/ha, în 1-2 tratamente la avertizare, la un interval de 21 de zile între tratamente, pentru combaterea afidelor (Aphis spp.) şi a gândacului de Colorado (Leptinotarsa decemlineata). Timpul de pauză de la ultima aplicare: 14 zile.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer Cropscience