Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

bumper super 490 ec
image_print

Fungicid sistemic complex pentru combaterea bolilor la grâu, orz, floarea soarelui

 

Substanţă activă: Propiconazol 90 g/l + Procloraz 400 g/l
Formulare: EC (Concentrat emulsionabil)

MOD DE ACŢIUNE:

BUMPER SUPER 490 EC este un fungicid complex conţinând două substanţe active cu acţiune sistemică şi translaminară împotriva întregului spectru de boli micotice care atacă cerealele în timpul vegetaţiei:

– propiconazol (triazol), cu acţiune sistemică şi translocare acropetală, conferă plantelor tratate protecţie mai ales împotriva făinărilor, ruginilor şi septoriozei

– proclorazul (imidazol), cu acţiune de contact şi penetrant-translaminară de durată (4-6 săptămâni), activ mai ales împotriva pătării în ochi, fusariozei şi septoriozei.

Ambele substanţe active sunt complementare şi sinergice în combatere şi acţionează prin inhibarea biosintezei ergosterolului în pereţii celulari ai organismelor ţintă.

Produsul se absoarbe şi se translocă rapid în plantă (la circa o oră de la tratament) ceea ce îi conferă rezistenţă la spălare. Datorită compuşilor săi, produsul are acţiune preventivă dar şi curativă şi eradicantă (distruge infecţiile incipiente). Prin aplicarea sa în culturile de cereale păioase se asigură obţinerea unor producţii mari şi mai ales de calitate (îmbunătăţeşte conţinutul în gluten, reduce şiştăvirea boabelor, previne acumularea de micotoxine).

MOD DE UTILIZARE:

Se pot aplica 1 sau 2 tratamente cu BUMPER SUPER 490 EC pe sezon, în funcţie de destinaţia culturii sau de presiunea bolilor (existenţa condiţiilor de infecţie).

De regulă, se recomandă efectuarea tratamentului cu BUMPER SUPER 490 EC la culturile semincere sau a celor destinate panificaţiei, precum şi în condiţii severe de atac, aplicând un tratament preventiv la începutul împăierii, iar al 2 –lea tratament în faza de burduf având ca scop menţinerea frunzei stindard în vegetaţie pentru o perioadă cât mai îndelungată. La celelalte culturi, primul tratament se poate face de exemplu cu ORIUS 250 EW (la împăiere), urmând ca BUMPER SUPER 490 EC să se aplice doar la al 2-lea tratament (faza de burduf).

 

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Grâu, orz Complex de boli foliare 0,8 l/ha
Floarea soarelui Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Pătarea brună și frângerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)
Alternarioza (Alternaria helianthi)
0,8 l/ha

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Adama Agricultural