Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Butisan
image_print

Erbicid pe bază de metazaclor pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate din lanurile de rapiță

 

Substanță activă: 400 g/l Metazaclor
Formulare: Suspensie concentrată

 

MOD DE ACȚIUNE:
BUTISAN 400 SCeste un erbicid pe bază de metazaclor, din clasa cloracetanilide. Metazaclorul este preluat prin rădăcini şi frunze. BUTISAN 400 SCla aplicare preemergentă este preluat de buruienile în curs de germinare, pe care le distruge imediat după răsărire. În cazul aplicării postemergente, buruienile sunt distruse în fenofazele de cotiledoane, până la apariţia primei perechi de frunze adevărate. Buna pregătire a patului germinativ şi umiditatea suficientă din sol favorizează preluarea substanţei active şi măreşte eficacitatea. Dacă solul este uscat, efectul se face simţit după primele ploi.

MOD DE UTILIZARE:
Dozele de aplicare:
Butisan 400 SC aste omologat la rapița de toamnă împotriva buruienilor mono și dicotilodonate anuale: Amaranthus (știr), Chenopodium (spanac sălbatjc), Capsella (Traista ciobanului), Atriplex (lobodă), Matricaria (mușețel), Anagalis (scânteluța), Galium (turița) – max .2 frunze, Echinochloa (mohor), Digitaria (merișor) în doze de 1,5 – 2,0 l/ha preemergent si de 2,0 – 2,5 l/ha postemergent timpuriu (buruienile au până la 2 frunze).

Momentul aplicării: toamna. Nu depinde de fenofaza rapiței (nu se aplică, însă, în timpul răsăririi), ci de stadiul dezvoltării buruienilor, care trebuie să fie în faza de cotiledoane, până la apariția primei perechi de frunze adevărate. Depășirea acestui moment diminueaza drastic efectul.

Toleranța culturii:
În general, erbicidul Butisano 400 SC este selectiv la toate soiurile de rapiță, inclusiv la cele de tip 00.

Volumul de soluție: 200 – 400 l/ha.

Compatibilitate: Deși Butisan 400 SC poate fi amestecat direct în rezervor cu alte erbicide sau cu îngrășăminte lichide specifice, recomandăm ca beneficiarul să procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului și reacția plantelor după stropire. Pentru o folosire corectă consultați tabelele de compatibilități.

RECOMANDĂRI:
Se aplică preemergent, imediat după semănat sau înainte de răsărirea rapiţei şi postemergent timpuriu.
Nu se aplică, însă, în momentul răsăririi. Buruienile nu trebuie să depăşească stadiul de 2 frunze.
Înainte de utilizarea produsului citiți eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf