Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Butisan Max
image_print

Erbicid cu acţiune reziduală pentru toate varietăţile şi hibrizii de rapiţă

Substanţe active:  200 g/l dimetenamid-p + 200 g/l metazaclor + 100 g/l quinmerac
Formulare:  suspoemulsie

MOD DE ACŢIUNE

BUTISAN MAX este un erbicid cu acţiune reziduală, care poate fi folosit la toate varietăţile şi hibrizii de rapiţă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate şi graminee. BUTISAN MAX este preluat prin rădăcini, cotiledoane şi frunze. La aplicare preemergentă, produsul este preluat de buruienile în curs de germinare, pe care le distruge înainte sau imediat după răsărire. Buna pregătire a patului germinativ şi umiditatea suficientă din sol favorizează preluarea substanţei active şi măreşte eficacitatea.

Produsul are acţiune foarte bună asupra unor dicotile importante cum ar fi:

Amaranthus retroflexus, Anthemis arvensis‚ Urtica dioica‚ Veronica persica‚ Sonchus arvensis‚ Capsella bursa pastoris‚ Matricaria chamomilla‚ Chenopodium album‚ Papaver rhoeas‚ Solanum nigrum‚ Senecio vulgaris‚ Thlaspi arvense‚ Lamium spp.‚ Stellaria media.

Eficacitate bună pe unele monocotile:

Setaria spp.‚ Digitaria sanguinalis‚ Echinochloa crus-galli‚ Lolium perenne‚ Poa annua‚ Alopecurus myosuroides.

MOD DE UTILIZARE

Produsul se poate aplica fie preemergent, fie postemergent timpuriu. Preemergent, BUTISAN MAX se aplică imediat după semănat, înainte de răsărirea buruienilor şi a rapiţei. O umiditate bună a solului asigură o eficacitate ridicată a erbicidului. La aplicarea postemergentă timpurie, buruienile trebuie să fie în faza de cotiledoane până la maxim 2 frunze, iar cultura de la faza de cotiledoane dezvoltate până la maximum 6 – 8 frunze.

Butisan Max se utilizează la culturile și în dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectru de combatere Doza
Rapiţă Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale 2,5 preemergent și postemergent timpuriu

Notă: Produsul Butisan Max se utilizează conform dozelor omologate, respectând o doză totală de maximum 750 g metazaclor/ha pe o perioadă de 3 ani pe același teren, ținând cont și de rotația normală a culturilor. Pentru aplicarea în toamnă, pe terenuri drenate, nu se va utiliza produsul după data de 15 Octombrie. În general, pe terenurile drenate, nu se recomandă aplicarea produsului când se aşteaptă precipitaţii importante in urmatoarele 48 de ore. Pentru terenurile adiacente suprafeţelor de apă, produsul se poate aplica doar dacă există o bandă de vegetaţie tampon de cel puţin 5 m până la suprafaţa de apă.

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf