Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fantic M
image_print

Fungicid cu acţiune sistemică şi de contact, pentru controlul manei din culturile de viță de vie, cartof, tomate și ceapă

 

Substanţe active: benalaxil 4% şi mancozeb 65%
Formulare: Pulbere umectabilă

MOD DE ACŢIUNE

FANTIC M este un fungicid cu activitate de prevenire și eradicare, având un spectru larg de combatere.
Benalaxil, substanța activa din produsul FANTIC M, este componenta sistemică, caracterizată prin acțiune preventive și curativă.
Mancozeb este componenta de contact, cu spectru foarte larg de combatere a ciupercilor patogene.
FANTIC M, prin intermediul celor doua substante active, are o penetrare rapidă în țesuturile plantei tratate, cât și un transport și distribuție optimă la nivelul întregii plante. O parte a produsului ramâne pe suprafața plantei, formând un rezervor de produs, care este absorbit treptat.
FANTIC M este rezistent la spalare (ploaie ori apa de irigatii), dupa o perioada de 4-6 ore de la administrare.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza
Vița de vie Mana (Plasmopara viticola) 2,5 kg/ha
Volum apa 1000 L/ha
Cartof Mana (Phyphofthora infestans) 2,5 kg/ha
Volum apa 600 L/ha
Tomate Mana (Phyphofthora infestans) 2,5 kg/ha
Volum apa 600-1000 L/ha
Ceapă Mana (Peronospora destructor) 2,5 kg/ha
Volum apa 300-600 L/ha

Tratamentele cu FANTIC M se execută conform strategiei de protecție a plantelor în concordanță cu fisa tehnologică a culturii, în alternanță cu alte fungicide, pastrând un interval de 10-14 zile între tratamente.
•  Vița de vie – FANTIC M este aplicat preventiv, prin stropiri, într-un program de stopare a manei din plantație. Produsul este acceptat în viticultură, nelasând reziduuri în vin. Primul tratament cu Fantic M este recomandat a fi aplicat preventiv, înainte de începutul înfloritului, atunci când avem 5-8 frunze mature. În condiții meteo favorabile instalării manei, este recomandată repetarea tratamentului, respectând un timp de pauza de 10 zile între tratamente.
• Cartof – produsul se aplică preventiv, imediat ce se constată condițiile de instalare a infecțiilor primare. In cazul instalării manei, este recomandat să aplicăm imediat un tratament cu FANTIC M. Tratamentele pot fi repetate, respectând o perioadă de 7-10 zile între tratamente. În condiții climatice favorabile instalării manei, este recomandat sa se repete tratamentul la un interval de 7 zile.
Fantic M este recomandat a fi aplicat în perioadele de creștere intense a plantei, înainte de închiderea rândurilor de cartof. Aplicat in aceasta perioada, putem avea cea mai buna performanta a tratamentelor cu Fantic M.
•  Ceapă, tomate – ca și la cultura de cartof, Fantic M se aplică preventiv. Produsul este aplicat imediat, indiferent de fenofaza de vegetație a plantei, dacă există avertizare de atac de mană.
Fantic M poate fi aplicat folosind orice echipament de aplicare a pesticidelor existent în dotarea fermierului (purtat ori tractat). Echipamentul trebuie să fie bine reglat, pentru a evita efectul de drift (evitarea ajungerii solutiei de stropit pe alte culturi).
• NU sunt recomandate mai mult de trei tratamente per perioadă de vegetație.

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Isagro