Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fendona mic
image_print

 

Insecticid pentru combaterea insectelor zburătoare (inclusiv ţânţari adulţi) şi târâtoare, prin acţiune de contact şi ingestie

 

Substanţe active: 15 g/l alfa-cipermetrin

Formulare: SC – suspensie concentrată

DĂUNĂTORI VIZAŢI: Ţânţări, ploşniţe, gândaci, furnici, purici si alţi dăunători.

MOD DE ACŢIUNE

Eficacitatea sa deosebită este dată de faptul că substanța activă formează particule care se lipesc de corpul gândacilor, furnicilor, puricilor și a altor dăunători. Substanța activă din aceste particule este absorbită prin contact provocând iritarea insectelor în următoarele 5 minute.

Când insecta încearcă să înlăture aceste particule, vine de fapt în contact cu și mai multă substanță, urgentând procesul de absorbție. Poate provoca efectul de șoc în mai puțin de 30 de minute, după care moartea insectelor survine în decurs de 24 de ore.

DOMENIUL ŞI ARIA DE UTILIZARE

Fendona 15 SC este recomandat pentru combaterea muştelor, gândacilor de bucătărie, ţânţarilor, puricilor, ploşniţelor şi altor insecte din domeniul igienei publice.

Soluţia se aplică prin stropire în benzi cu o lăţime de 35 cm. pentru combaterea gândacilor de bucătărie sau pe toată suprafaţa pentru dezinsecţia spaţiilor de depozitare, sau se respectă indicaţiile tehnice specifice pentru insecta pe care dorim să o combatem.

Cu 1 litru de soluţie de lucru se pot trata aproximativ 20 metri pătraţi.

Produsul se aplică prin pulverizare pe suprafețele infestate astfel:
– Infestare slabă: 25 ml produs/5 l apă, cu o rată de aplicare de 1 l soluție de lucru/20 mp;
– Infestare puternică sau tratament inițial: 150 ml produs/5 l apă, cu o rată de aplicare de 1 l soluție de lucru/20 mp;
– Tratament de întreținere: 100 ml produs/5 l apă, cu o rată de aplicare de 1 l soluție/20 mp.

Fendona 15 SC este recomandat în România pentru acțiuni de igienizare generală a clădirilor de interes public: spitale, cantine, restaurante, şcoli, grădinție, hoteluri, săli de spectacol şi locuințe.
Insecticidul Fendona 15 SC poate fi utilizat şi la dezinsecţia spaţiilor înainte de depozitarea produselor agro – alimentare, împotriva dăunătorilor- problemă ce apar în timpul depozitării: (Tribolium castaneum– Gândacul roşcat al făinii, Sitophylus oryzae – Gărgăriţa orezului, Rhizopertha dominica – Cariul cerealelor).

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf