Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Goal 4F
image_print

 

Erbicid pre și postemergent, pentru combaterea buruienilor cu frunză lată și unele graminee anuale din culturile de floarea soarelui, ceapă din arpagic și semănată direct, usturoi și viță de vie 


Substanță activă:
Oxifluorfen 480 g/l

Formulare: Suspensie concentrata

 

MOD DE ACȚIUNE:

 În funcție de cultură tratată, Goal 4F se folosește ca erbicid pre-emergent la sol, sau ca un erbicid postemergent, de contact. Goal 4F este un erbicid flexibil, cu spectru larg de combatere. Cand se aplica preemergent, Goal 4F formeaza o pelicula subtire la suprafata solului, distrugand buruienile care rasar, in momentul in care strabat aceasta pelicula. De aceea, este foarte important ca solul sa fie bine pregatit inainte de aplicarea erbicidului, pentru a nu distruge prin lucrari pelicula de erbicid.
Cand se aplica postemergent, Goal 4F distruge rapid buruienile tinere, prin actiunea sa de contact. Cele mai bune rezultate se obtin cand buruienile sunt in stadiu de 2-4 frunze. Acoperirea buna a buruienilor cu solutia de erbicidat este esentiala pentru realizarea unei combateri maxime. Goal 4F nu se leviga in sol.

 

MOD DE UTILIZARE:

Goal 4F se poate aplica pe toate tipurilede sol, de la nisip la argilă lutoasă. Se recomandă doze mai mari de erbicid pe solurile cu un conținut mai mare de materie organică. În postemergență, prin acțiunea sa de contact, Goal 4F distruge rapid buruienile tinere. Cele mai bune rezultate se obțin când buruienile sunt in stadiul de 2-4 frunze. Acoperirea bună a buruienilor cu soluția de erbicidat este esențială pentru realizarea celei mai bune combateri. Goal 4F nu se leviga în sol.
Floarea soarelui: se va aplica 0,5 l/ha preemergent, pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate (excepţie Xanthium). Numai fermierii experimentați aplică erbicidul în postemergență timpurie (până la stadiul de 2 frunze a culturii), întrucât aplicarea postemergentă provoacă efecte fitotoxice (arsuri pe frunze). Aceste efecte dispar în 10 zile de la aplicare și nu influențează dezvoltarea ulterioară a culturii sau producția.
Ceapa semanata direct: se aplica atunci cand plantele de ceapa au 2-3 frunze adevarate. Aplicarea erbicidului se face nu mai devreme de 3 zile dupa ultima ploaie sau irigare, pentru ca refacerea substantei ceroase de pe frunze protejeaza plantele. Nu se amesteca cu alte pesticide sau ingrasaminte cand se aplica postemergent la ceapa.
Ceapa din arpagic se va aplica 0.5 l/ha, postemergent, in 300-500 l apa/ha.
La vita de vie se aplica 2.5 l/ha postemergent, dupa formarea fructelor, cand buruienile nu depasesc 10-15 cm. Se va evita imprastierea erbicidului pe foliajul vitei de vie, pentru a nu cauza arsuri.

Buruieni combatute: Abuthilon theophrasti (teisor), Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Chenopodium album (loboda salbatica), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Hibiscus trionum (zamosita), Lamium amplexicaule (sugel), Malva parviflora (nalba), Matricaria spp. (musetel), Polygonum spp. (iarba rosie, ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium sophia (voinicica), Solanum nigra (zarna), Sonchus oleracea (susai), Urtica urens (urzica mica), Veronica spp. (soparlita).

 

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Floarea soarelui Dicotiledonate anuale (exceptie cornuti) Preemergent 0.5 l/ha
Ceapa din arpagic, Ceapa semanata direct, Usturoi Dicotiledonate anuale si efect secundar asupra buruienilor monocotiledonate Postemergent 0.5 l/ha
Vita de vie Mono si dicotiledonate anuale si perene din samanta Postemergent 2.5 l/ha

 

Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Dow AgroSciences