Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Merlin Duo
image_print

Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura
porumbului

 

Substanţă activă: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l
Formulare: SC – Suspensie concentrata

 

MOD DE ACŢIUNE:

Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii îl constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor. Isoxaflutol este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si întarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, având un spectru larg de combatere.

O caracteristica exceptionala este capacitatea sa de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada. 

MOD DE UTILIZARE:
Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului în tratamente preemergente (2,25-2,5 l/ha) sau postemergente (1,8-2 l/ha). În postemergenta, tratamentul se efectueaza pâna în faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile în faza incipienta de crestere (3 frunze). În ambele situatii, dozele reduse se utilizeaza pe soluri cu continut redus de humus si infestare slaba, iar cele ridicate se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.

Principalele buruieni combatute

Buruieni dicotiledonate: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp., Ambrosia elatior, Anagalis arvensis, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp, Datura stramonium, Euphorbia spp., Galeopsis tetrahit, Galinsoga parviflora, Matricaria chamomilla, Mercurialis annua, Polygonum spp., Portulaca oleracea, Raphanus raphanistrum, Sinapsis arvensis, Solanum nigrum, Vicia spp.

Buruieni monocotiledonate: Echinnochloa crus-galli, Digitaria sanguinalis, Setaria spp., Panicum spp., Sorghum halepense (din seminte).

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience