Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Novadim Progress
image_print

 

Insecto-acaricid cu acţiune sistemică, de contact şi ingestie asupra unui spectru larg de insecte cu aparat bucal de înţepat, supt şi masticat

 

 

Substanţe active: Dimetoat 400 g/l
Formulare:  Concentrat Emulsionabil (EC)

 

MOD DE ACŢIUNE

NOVADIM PROGRESS® este un insecto – acaricid cu acţiune sistemică, de contact şi ingestie. Substanţa activă este rapid absorbită de către plantă şi translocată în interiorul acesteia. În acest fel produsul poate controla atât dăunătorii de la suprafaţă cât şi pe cei din interiorul aparatului foliar. Substanţa activă dimetoat acţionează prin întreruperea impulsurilor nervoase către sistemul nervos al insectei. Rezultă o stare de hiper-excitare, urmată de paralizia şi în final moartea acestora.
NOVADIM PROGRESS® asigură un control efectiv asupra unui spectru larg de insecte cu aparat bucal de înţepat, supt şi masticat cum ar fi Hemiptera, Thysanoptera, Coleoptera, Diptera, Lepidoptera şi Acari ce dăunează într-o paletă largă de culturi.

MOD DE UTILIZARE

Tratamentele vor fi efectuate preventiv, la avertizare sau când atacul atinge pragul economic de dăunare. Numărul de aplicări este cuprins între 1 şi 4 depinzând de intensitatea atacurilor. Intervalul dintre aplicări este de aproximativ 10-14 zile. Controlul asigurat de NOVADIM PROGRESS® durează între 14 şi 18 zile, în funcţie de condiţiile climatice şi de tipul de dăunător combătut.

Cantitatea de apă pentru soluţia de tratat variază între 300 – 400 L şi 1.000 – 1.500 L, funcţie de cultura în care se aplică operaţiunea de combatere şi de fenofaza de dezvoltare. NOVADIM PROGRESS® este compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar cu excepţia celor care dau o reacţie alcalină. De asemeni nu este compatibil cu produsele formulate pe bază de sulf. Se recomandă un test de compatibilitate înainte de a se folosi în parteneriat cu alte produse. Se va păstra o distanţă de minim 10 metri între zonele tratate şi luciuri ori bazine de apă. Este toxic pentru albine şi nu se recomandă a fi aplicat în perioada de zbor a acestora.

În condiţii nefavorabile cum ar fi seceta, arşiţa, intervale răcoroase cu temperaturi scăzute sub media perioadei sau stadiu avansat de dezvoltare al buruienilor, se recomandă să se aplice produsul combinat cu un adjuvant potrivit.

 

Cultura Organismul daunator Doza
Mar Viermele merelor (Cydia pomonella)
Afide (Aphis spp.)
0,075 % (100 ml in 130 l apa)
0,075 – 0,1% (100 ml in 100 l apa)
Prun Paduchele cenusiu (Hyalopterus pruni) 0,075 – 0,1% (100 ml in 100 l apa)
Cires Musca cireselor (Rhagoletis cerasi) 0,075%
Rapita Gandacul aramiu (Meligethes aeneus) 1,5 l/ha
Lucerna Complex daunatori 1,5 l/ha
Grau Plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps) 3 l/ha
Tomate Omida fructelor (Helicoverpa armigera) 0,2 % (100 ml in 100 l apa)
Ceapa Tripsul tutunului (Thrips tabaci) 1,5 l/ha (100 ml in 50 l apa)
Varza Buha verzei (Mamestra brassicae) 1,5 l/ha (100 ml in 50 l apa)
Vita de vie Paianjenul comun (Tetranichus urticae) 0,8 – 1.0 l/ha
Arbori izolati si de
aliniamente
Omida sterjarului (Lymantria dispar)
Omida dudului (Hyphantria cunea)
0,1 %
Pajisti Loxostege sticticalis 3,0 l/ha

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Cheminova