Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Rodicum Pasta_150g
image_print

 

Momeală (pastă) gata de utilizare împotriva şoarecilor şi şobolanilor

 

Substanţe active: Bromadiolone 0.05g/kg
Formulare: pastă
Ambalaj: 150 g (15 pliculete x 10 g)

DĂUNĂTORI VIZAŢI: Şoareci, şobolani

MOD DE ACŢIUNE

Rodicum Pasta este un rodenticid pentru controlul soarecilor si sobolanilor. Compozitia pastei o face foarte atractiva pentru rozatoare, fiind preferata chiar si in locul hranei obisnuite.
Rodicum Pasta se utilizeaza in interior si in exterior (in jurul cladirilor, in canalele colectoare). Produsul trebuie amplasat in zonele unde activitatea rozatoarelor a fost detectata.
Pasta contine repelentul de gust Bitrex®, prevenind astfel ingestia accidentala de catre vietuitoarele non-vizate.

Bromadiolona, substanta activa din produs, este un anticolagulant care previne formarea de protrombina in sange, determina hemoragie si duce la moartea rozatorului. Produsul este eficient imediat dupa inghitire, timpul de actiune necesar pentru atingerea eficacitatii biocide maxime fiind de 3-7 zile. Moartea unui rozator individual, membru al unei familii, nu influenteza rezistenta (refuzul de hrana) la momeli a altor rozatoare din aceeasi colonie care sunt inca in viata. Este eficient impotriva rozatoarelor rezistente la wafarina si alte rodenticide anticoagulante din prima generatie.

DOMENIUL ŞI ARIA DE UTILIZARE

Atentie! Produsul nu trebuie plasat niciodata la intamplare, ci in statii de intoxicare/puncte de momeala inchise, astfel:

• Soareci:
– infestare puternica – pana la 40 g momeala in statii de intoxicare sau puncte de momeala acoperite la fiecare 2 m
– infestare usoara – pana la 40 g momeala in statii de intoxicare sau puncte de momeala acoperite la fiecare 5 m

• Sobolani:
– infestare puternica – pana la 200g momeala in statii de intoxicare la fiecare 5 m
– infestare usoara – pana la 200g momeala in statii de intoxicare la fiecare 10 m

In cazul sobolanilor, statiile de intoxicare nu trebuie verificate sau mutate timp de cateva zile, pentru a nu-i speria. Totusi, daca in vecinatatea statiilor de intoxicare nu gasiti urme de sobolani dupa o saptamana de la amplasare, mutati statiile in locuri unde activitatea sobolanilor a fost observata (ex: urme).
In cazul soarecilor, care sunt rozatoare foarte curioase, procedura este diferita. Astfel, mutarea statiilor de intoxicare din care s-a observat ca s-a consumat din momeala, poate ajuta la lupta impotriva lor.

Inainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer Environmental Science