Sencor SC 600 (Bayer)


Erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor anuale din culturilor de cartof, tomate și soia

 

Substanţă activă: metribuzin 600 g/l
Formulare: SC – (Suspensie concentrată)

MOD DE ACŢIUNE:

Sencor Liquid 600 SC este un erbicid selectiv sistemic, preluat prin rădăcini în tratamentul preemergent sau prin rădăcini şi frunze în cazul în care buruienile sunt răsărite. Efectul asupra buruienilor se manifestă prin îngălbenire urmată de necroză. Prezintă un spectru larg de activitate asupra buruienilor dicotiledonate anuale precum Amaranthus retroflexuss, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galinsoga parviflora, Matricaria spp, Polygonum spp. Stellaria media, Viola spp., Sinaspis arvensis, Solanum nigrum, Sonchus spp. (din seminţe) şi asupra unor specii de graminee anuale precum Echinocloa crus-galli, Poa annua, Apera spica venti.

MOD DE UTILIZARE:

Cartof
0,9 l/ha preemergent după plantare pe întreaga suprafaţă, la refacerea bilonului, urmat de un tratament postemergent la doza de 0,6 l/ha când plantele de cartof au până la 5 cm înălţime (2-3 frunzuliţe formate).
În cazul infestării puternice cu buruieni monocotiledonate se recomandă utilizarea în asociaţie cu un erbicid antigramineic.

Tomate semănate direct în câmp
Se efectuează 2 erbicidări pe întreaga suprafaţă: una preemergentă după semănat în doză de 0,45 l/ha urmată de a doua erbicidare postemergentă în doza de 0,35 l/ha la un interval de minim 40 de zile.

Tomate transplantate în câmp
Se efectuează o erbicidare la doza de 0,6 l/ha, cu 5 zile înainte de plantare, după pregătirea terenului în vederea plantării, urmată de o erbicidare la maxim 21 de zile după prima (tomatele au până la 9 frunze) în doză de 0,35 l/ha.
În caz de îmburuienare redusă se poate efectua numai aplicarea după plantare folosind o doză de 0,35 l/ha în intervalul: o săptămână după transplantare până când tomatele au maximum 9 frunze.

Soia
Se efectuează o erbicidare preemergentă după semănat, înainte de răsărire, folosind doza de 0,35 l/ha.

Timp de pauză: nu se aplică la nicio cultură.
Volum de soluţie: 300 l/ha.
Nu se aplică pe soluri nisipoase.
Nu se utilizează Sencor pentru culturile de tomate în seră.

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer Cropscience