Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

image_print

Insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acțiune destinat combaterii insectelor zburătoare si târâtoare în sectorul de igienă publică (dezinsecție).

Substanţe active: Cipermetrin 5%, Tetrametrin 2.5%, Piperonil butoxide 12.5%
Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

DĂUNĂTORI VIZAŢI:
insecte târâtoare (gândaci de bucătărie – Blatella germanica, Blatta Orientalis)
– insecte zburătoare (muște– Musca Domestica, țânțari – Culex Pipiens, Aedes Albopictus)

MOD DE ACŢIUNE

Utilizandu-se următoarele diluții și o doză de lucru de 1L soluție la 15mp, cu un timp de acțiune de 30 minute, s-a obținut, după 24 de ore, o mortalitate de 100% în toate cazurile: gândaci de bucătărie – Blatella germanica (0.8%), gândaci de bucătărie – Blatta Orientalis (1%), muște – Musca Domestica (1.5%), țânțari – Culex Pipiens, Aedes Albopictus (0.3%).

DOMENIUL ŞI ARIA DE UTILIZARE

Solfac® Trio EC200 se utilizează în zonele casnice, comerciale și industriale, în interior și exterior.
În interior, pentru tratamente insecticide de remanență (mai multe săptămâni) în case, blocuri, hoteluri, restaurante, spitale, fabrici alimentare, școli și gradinițe, ferme de animale, garaje, poduri și depozite, iar în exterior, in zone publice (parcuri, aliniamente, zone verzi, direct pe vegetație) și în exteriorul clădirilor.
Solfac® Trio EC200 poate fi aplicat rezidual, prin pulverizare, cu pompa de spate, după diluare cu apă, sau cu echipamente mecanice de mare putere (atomizoare, foggere de ceață rece, thermofoggere sau generatoare de ceață fină LV/ULV), după diluție cu apă sau un alt solvent organic.

Pentru combaterea insectelor târâtoare (gândaci), infestări cronice (puternice) în interior – grad de diluție: 1.5%-2% – 1L soluție de lucru la 15mp;
Pentru combaterea insectelor zburătoare (țânțari, inclusiv țânțarul-tigru), infestări în exterior – grad de diluție: 0.2%- 0.4% – 150L soluție de lucru la 10.000mp (1ha) sau în funcție de echipamentul folosit, cu respectarea expresă a gradului de diluție;
Pentru aplicare cu dispozitive de termoficare, după diluare, într-un agent uleios:
– 25ml produs într-un litru de agent uleios, pentru o suprafață de 1000 metri cubi, pentru insectele în mișcare
– 50ml produs într-un litru de agent uleios, pentru o suprafață de 1000 metri cubi, pentru insectele ascunse
Remanența tratamentului va depinde foarte mult de locul unde este aplicat produsul (în interior sau în exterior, expuse la acțiunea directă a soarelui sau nu) și de temperaturile mediului ambient (temperaturile înalte pot reduce durata tratamentului).

Pentru combaterea insectelor târâtoare în zonele fără curățare umedă:
• Pulverizați prin aplicare punctuală pe crăpăturile și zonele greu accesibile unde se pot adăposti insectele. Acordați atenție specială ușilor, geamurilor, crăpăturilor și zonelor greu accesibile, precum și altor puncte de intrare utilizate, de obicei, de insecte, precum și zonelor din spatele sau de sub echipamentele tehnice, echipamentele de bucătărie sau țevi.
• În caz de infestare, stropiți pe crăpăturile și zonele greu accesibile din suprafețele adiacente ale pereților și podelelor.
Stropiți covoarele infestate și acordați atenție în special marginilor mochetelor.
• Utilizați în zonele ocupate continuu ca tratament pentru crăpături și zone greu accesibile.

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Industrialchimica Srl