Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

VITORIOMOX 4 SL
image_print

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor problemă din cultura de floarea soarelui rezistentă la imazamox

 

Substanţă activă: Imazamox 40 g/l
Formulare: Concentrat solubil (SL)

 

MOD DE ACŢIUNE:

VITORIOMOX 4 SL este un erbicid selectiv, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de floarea soarelui, înființată cu hibrizi rezistenți la imazamox. Se aplică în timpul vegetației atunci cand buruienile problemă sunt într-un stadiu cât mai mic de vegetație.

Produsul are efect rezidual și de contact, fiind preluat atât prin frunze cât și prin rădăcini, ceea ce asigură o combatere eficientă și de durată. Datorită efectului rezidual produsul previne apariția unui nou val de buruieni, actionând și asupra buruienilor în curs de răsărire.

VITORIOMOX 4 SL combate buruienile problemă, printre care: Lupoaia (Orobanche spp .), Cornacii (Xanthium strumarium), Zârnă (Solanum nigrum), Teișorul (Abutilon theophasti), Știrul (Amaranthus retroflexus), Trepădătoarea (Mercurialis annua), etc.

MOD DE UTILIZARE:

Se aplică postemergent, o singură dată pe sezon, când buruienile sunt mici (2-4 frunze) iar plantele de floarea soarelui sunt în stadiul fenologic de 2-8 frunze. Pentru combaterea lupoaiei ( Orobanche spp.) se recomandă aplicare erbicidului atunci când plantele de cultură au 6-8 frunze pentru un efect maxim.

Pentru grăbirea efectului de combatere a buruienilor se poate aplica în amestec cu un adjuvant.

VITORIOMOX 4 SL poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 100-400 l/ha.

VITORIOMOX 4 SL are efect rezidual, de aceea după aplicare se va ține cont de perioada de restricție până la înființarea culturii următoare, astfel:

  • pentru cereale păioase – 4 luni,

  • pentru porumb, legume, cartofi – 9 luni,

  • pentru răpiță, sfeclă pentru zahăr – 18 luni.

În cazul întoarcerii unei culturi erbicidată cu VITORIOMOX 4 SL , se va putea semăna imediat floarea soarelui sau soia, ambele rezistente la imazamox.

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Adama Agricultural