Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Raticid pentru combaterea rozătoarelor (şoareci şi şobolani) în interior, în exterior, în canale colectoare    

Substanţe active: Brodifacoum 0,05 %                                             
Formulare: RB – blocuri cerate (momeală raticidă)

DĂUNĂTORI VIZAŢI: Şoarecele de casă (Muss Muscullus), Şobolanul negru de oraș (Rattus Rattus), Şobolanul comun (Rattus Norvegicus)small-banner-brosura

MOD DE ACŢIUNE

Formulat ca momeală sub formă de blocuri cerate gata de utilizare (RB), de culoare albastră, la gramaj de 20 g. Agrorat Wax Blocks conține 0,05% Brodifacoum – o substanţă activă din grupa anticoagulantelor care acţionează prin blocarea mecanismelor de coagulare a sângelui din corpul animalului, prevenind formarea de protrombină şi provocându–i acestuia o hemoragie generalizată şi, în final, moartea. Produsul este eficient imediat după înghiţire, timpul de acţiune necesar pentru atingerea eficacităţii biocide maxime este de 3-7 zile. Moartea unui rozător individual nu influenţează rezistenţa la momeli a altor rozătoare care sunt încă în viaţă.

Datorită conţinutului în grăsimi vegetale şi carbohidrate, Agrorat Wax Blocks manifestă o deosebită atractivitate faţă de toate rozătoarele, garantând consumarea produsului chiar şi în competiţia cu alte surse de hrană.

DOMENIUL ŞI ARIA DE UTILIZARE

Atenție! Produsul nu trebuie plasat niciodată la întâmplare, ci în stații de intoxicare/puncte de momeală închise, astfel:

• În zonele infestate cu rozătoare
• În fermele de animale (porcine, bovine, ovine, cabaline, păsări, etc.)
• În zonele urbane sau periurbane
• Depozite de gunoi menajer, ghene de gunoi, stații de tomberoane, etc.
• Aplicare numai în stații de intoxicare sau puncte închise de momeală

Doze de aplicare recomandate:

Tipul de rozator Doza recomandată
Şoarece de casă 20 – 40 g / 100 mp Stație de intoxicare sau punct de momeală acoperit
Şobolan 60-100 g / 100 mp Stație de intoxicare sau punct de momeală acoperit

*Numărul de stații de intoxicare, ca pi consumul final, depinde de gradul de infestare al suprafeței și apetitul de consum al rozătoarelor. Stațiile de intoxicare se plasează în focare, în jurul locurilor unde s–au depistat cuiburile, de–a lungul căilor de circulație a rozătoarelor.

Instrucţiuni de utilizare:

Produsul este gata de utilizare şi trebuie să fie utilizat în conformitate cu dozele de mai sus. Nu atingeţi produsul cu mâinile goale şi folosiţi mânuşi adecvate. Momeala trebuie introdusă în staţii de intoxicare sau puncte de momeală acoperite, protejată de factorii atmosferici, de ingerarea de speciile nevizate şi de dispersia în mediul înconjurător. Momelile sunt amplasate manual în zona infestată de rozătoare.

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Activa / Farmavit
Importator exclusiv: Agrovet