Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la grâul de toamna si primavara, triticale, secară, orz de toamna si primavara

 

Substanţe active: protioconazol 150 g/l + bixafen 75 g/l
Formulare:  EC (concentrate emulsionabil)

MOD DE ACŢIUNE

Aviator XPro 225 EC este un un produs sistemic cu actiune fungicida pentru prevenirea si protectia culturilor împotriva unui spectru larg de boli. Contine substanta activa bixafen din grupul carboxamidelor (inhibitori fungici ale succinat dehidrogenazei – SDHI – grupul FRAC 7), care prezinta proprietati local sistemice, prin inhibarea sistemului energetic al patogenilor si cresterea celulelor acestora, si substanta activa protioconazol, din grupa triazolilor (inhibitori fungici ai biosintezei sterolilor – inhibitori demetilare, SBI-DMI, grupul FRAC 3), care are un efect sistemic important si asigura o protectie de lunga durata. Are actiune preventiva si curativa asupra unei game largi de patogeni. În cadrul strategiei de prevenire a rezistentei, fungicidele care contin substante active din aceste grupe trebuie sa fie utilizate în maximum doua tratamente pe sezon la o anumita cultura. La culturile de cereale, Aviator XPro poate creste continutul de clorofila, îmbunatatind procesul de fotosinteza al plantelor tratate, mentinând astfel frunzele verzi pentru o perioada lunga de timp si aducând în acest fel sporuri de productie.

MOD DE UTILIZARE

Aviator XPro 225 EC este omologat în România pentru combaterea unui spectru larg de boli la grau de toamna/primavara, triticale, secara, orz de toamna/primavara, conform tabelului de mai jos:

Cultura Daunator/Boala Doza/per aplicare
Grau de toamna/primavara Pseudocercosporella herpotrichoides (Patarea in ochi)

Alternaria spp. (Alternarioza)

Septoria tritici (Septorioza)

Septoria nodorum (Septorioza)

Erysiphe graminis (Fainare)

Pyrenophora tritici-repentis  (Sfasierea frunzelor)

Puccinia recondita (Rugina bruna)

0,8-1 l/ha
Triticale, secara Pseudocercosporella herpotrichoides (Patarea in ochi)

Alternaria spp. (Alternarioza)

Septoria tritici (Septorioza)

Septoria nodorum (Septorioza)

Erysiphe graminis (Fainare)

Pyrenophora tritici-repentis  (Sfasierea frunzelor)

Puccinia recondita (Rugina bruna)

Rhynchosporium secalis (Arsura frunzelor)

0,8-1 l/ha
Orz de toamna/primavara Pseudocercosporella herpotrichoides (Patarea in ochi)

Erysiphe graminis (Fainare)

Pyrenophora teres  (Patarea reticulara)

Puccinia hordei (Rugina bruna-pitica)

Rhynchosporium secalis (Arsura frunzelor)

0,6 -0,8 l/ha

Se pot efectua maximum 2 tratamente pe fiecare ciclu de productie si pe an, la un interval de 14 zile ȋntre tratamentele succesive.
Pentru grau de toamna/primavara, triticale si secara, primul tratament se efectueaza preventiv sau la aparitia primelor simptome, de la începutul alungirii tulpinii principale, a primului internod (1 cm deasupra punctului de înfratire) BBCH 30, pana la sfârsitul aparitiei inflorescentei BBCH 59.
Pentru orz de toamna/primavara, primul tratament se efectueaza preventiv sau la aparitia primelor simptome, de la sfarsitul infratirii BBCH 29, pana la inceputul aparitiei inflorescentei BBCH 51.
Volumul de solutie: 200 – 400 l/ha.

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience