Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Fungicid de contact împotriva manei la cartof și ceapă

 

Substanţă activă: Fluazinam 500 g/l
Formulare: SC (Suspensie concentrată)

MOD DE ACŢIUNE:

BANJO 500 SC este un fungicid de contact cu acţiune preventivă împotriva manei (Phytophtora infestans) şi cu efect antisporulant.

Substanţa activă fluazinam face parte dintr-o nouă clasă chimică – diarilamine, care se caracterizează printr-un risc scăzut de apariţie a raselor rezistente. Se aplică preventiv, imediat ce condiţiile climatice au atins parametrii necesari declanşării infecţiei. Acţionează în direcţia stopării germinării şi producerii de spori în toate stadiile de dezvoltare. Intervalul dintre tratamente este de 7 – 14 zile şi se va adapta în funcţie de condiţiile climatice şi de evoluţia bolilor.

De asemenea, asigură protecţia preventivă a suprafeţei foliare împotriva manei.

MOD DE UTILIZARE:

Primul tratament se aplică imediat ce condiţiile climatice sunt favorabile apariţiei bolii sau la avertizare, dar înainte de apariţia primelor simptome.

Când condiţiile climatice nu sunt favorabile apariţiei şi dezvoltării manei la cartof, primul tratament se aplică înainte ca sistemul foliar să acopere distanţa dintre rânduri. Tratamentul se repetă la 5 – 14 zile, în funcţie de condiţiile climatice, evoluţia culturii şi severitatea atacului de mană.

 

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Ceapă Mana (Peronospora destructor)
Alternarioza (Alternaria porri)
0,04 % (0,4 l/ha)
Cartof Mana (Phytophthora infestans) 0,3 – 0,4 l/ha

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Adama Agricultural