Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid sistemic și de contact pentru combaterea bolilor care se transmit prin sămânţă și sol la grâu, orz, ovăz, secară și triticale

 

Substanţe active: protioconazol 50 g/l + tebuconazol 10 g/l + fludioxonil 37,5 g/l

Formulare:   FS – Suspensie concentrată pentru tratamentul seminței

MOD DE ACŢIUNE

Bariton Super 97,5 FS este un fungicid cu trei substanțe active cu moduri de acțiune diferite, care conferă produsului un spectru larg de acțiune și eficacitate superioară. Este un produs inovativ, cu acţiune de contact și sistemică în sămânţă şi plantulă, care împiedică dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminţe sau în interiorul acestora. Protioconazol este cea mai eficientă substanţă activă din grupa chimică triazoli, caracterizată printr-o excepţională acţiune preventivă, curativă şi eradicativă asupra unei game largi de patogeni, având totodată efecte stimulatoare asupra creşterii plantelor. Protioconazol este cel mai eficient fungicid împotriva ciupercilor din genul Fusarium. Substanța activă fludioxonil are acțiune de contact și acțiune locală (transaminară). Bariton Super are asupra seminţelor un efect protector de lungă durată, determinând în acelaşi timp o creştere mai viguroasă a plantulelor în primele stadii de dezvoltare.

MOD DE UTILIZARE

Bariton Super este uşor de utilizat datorită aderenţei foarte bune la suprafaţa seminţelor. Pentru realizarea unei repartizări cât mai uniforme a produsului pe seminţe, este necesar ca înainte de utilizare acesta să fie amestecat cu apă, pentru a se realiza aprox. 10 l soluţie de tratat pentru o tonă de seminţe, în funcţie şi de masa a 1000 de boabe (MMB). Este important ca în procesul de tratare să se realizeze o dozare corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele corect condiţionate (fără impurităţi, resturi vegetale, praf în masa de seminţe)

Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:

Cultura Agent patogen Doza
Grâu de toamnă și de primăvară mălura (Tilletia tritici), fuzarioză (Fusarium spp.), tăciunele zburător (Ustilago nuda f. sp. tritici)
1 l/tona de sămânță
Orz de toamnă și de primăvară fuzarioză (Fusarium spp.), mucegaiul de zăpadă (Monographella nivalis), sfâșierea frunzelor (Pyrenophora graminea), pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres),
tăciunele zburător (Ustilago nuda f. sp. hordei), Cochliobolus sativus
1 l/tona de sămânță
Ovăz uzarioză (Fusarium spp.), sfâșierea frunzelor de ovăz (Pyrenophora avenae),
tăciunele zburător (Ustilago avenae)
1 l/tona de sămânță
Secară fuzarioză (Fusarium spp.), mucegaiul de zăpadă (Monographella nivalis),
Urocystis occulata
1 l/tona de sămânță
Triticale fuzarioză (Fusarium spp.), mucegaiul de zăpadă (Monographella nivalis) 1 l/tona de sămânță

 

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer