Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a stemfiliozei părului și a bolilor la depozitare ale celor două specii

 

Substanţe active:  252 g/kg boscalid + 128 g/kg piraclostrobin
Formulare: Granule dispersabile în apă

Avantaje

Acţionează rapid şi are persistenţă îndelungată.
Combate bolile de depozitare.

MOD DE ACŢIUNE

Bellis este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a stemfiliozei părului și a bolilor la depozitare ale celor două specii. Produsul asociază două substanțe active cu proprietăți complementare, piraclostrobinul din familia strobilurinelor și boscalidul din familia  arboxamidelor. Cele două moduri diferite de acțiune sporesc eficacitatea, completând spectrul de combatere și reducând riscul apariției rezistenței. Acțiunea prin difuzie, local sistemică a piraclostrobinului și acțiunea sistemic translaminară a boscalidului, permit protecția completă a plantelor.

Bellis inhibă germinarea sporilor, alungirea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea, oferind un înalt nivel de protecție pe suprafața, dar și în interiorul frunzelor. Această specializare se caracterizează printr-o acțiune foarte rapidă și de lungă persistență.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza
Măr și păr
(plantații pe rod și
pepiniere)
Venturia inaeqalis
Venturia pirina 
Podosphaera leucotricha
Gloeosporium spp.
Penicillium spp.
Botrytis spp.
Alternaria spp.
0,8 kg/ha

Bellis se aplică în perioada de vegetație, ca trament foliar, preventiv și curativ, între stadiile de urechiușe de șoarece și creșterea intensității culorii specifice soiului, BBCH 54-85. Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea. Pentru combaterea bolilor de depozit (Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp.) se recomandă efectuarea tratamentelor în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf