Îngrășământ NPK cu micronutrienți pentru fertilizare foliară

 

MOD DE ACŢIUNE

Potasiul – sporește atât recolta cât și conținutul de zahăr; este responsabil pentru transportarea nutrienților în sus și a hidraților de carbon în jos în sistemul radicular.

Magneziul – component esențial pentru molecula de clorofilă, și deci necesar pentru sinteza clorofilei și pentru o fotosinteză eficientă. Magneziul reglează preluarea de alți nutrienți și este necesar pentru formarea zahărului. În plus, acționează ca transportator al fosforului în plantă și este implicat în translocarea amidonului.

Sulful – esențial pentru producerea de clorofilă. Sulful crește conținutul în grăsimi al semințelor, la culturile de plante pentru ulei, cum ar fi soia, inul, rapița etc.

Borul – responsabil pentru translocarea zaharurilor din frunze în semințe, unde sunt transformate în ulei. În prezența borului, zaharurile organice simple (Glucoza 1-P) formează molecule complexe de zahăr și hidrați de carbon. Culturile care consumă mult potasiu pentru producție de masă necesită mult bor în țesuturi (60-80 ppm), pentru a permite o bună preluare a potasiului.

Mangan – acționează drept catalizator în reducția de carbohidrați și reacțiile cu formare de clorofilă. Este necesar pentru depozitarea de energie și în metabolism, și direct implicat în producția de oxigen în timpul fotosintezei. S-a descoperit că majoritatea plantelor producătoare de ulei/zahăr răspund puternic la fertilizarea cu mangan.

MOD DE APLICARE

Recomandări pe culturi:

Cultura Faza de aplicare Doza (kg/ha)
Floarea soarelui Când 20-50% din plante sunt înflorite (stropire foliară) 5 – 9
Rapiţă Odată cu erbicidatul și odată cu ultimul tratament 5 – 7
Sfecla de zahăr În faza de 8 frunze (stropire foliară)
În faza de 16 frunze (stropire foliară)
7 – 12
9 – 15
Soia În perioada fecundării (stropire foliară) 6 – 8

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Haifa Chemicals