Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid cu două substanţe active pentru combaterea bolilor la viţa de vie şi tomate

 

Substanţe active:  5% piraclostrobin + 55% metiram
Formulare: Granule dispersabile în apă

Avantaje

Prima moleculă care combină spectrul extrem de larg şi durata lungă de combatere a bolilor.
Soluţie pentru combaterea simultană a manei, a făinării, a escoriozei, a putregaiului negru şi, secundar, a putregaiului cenuşiu.
Puternică acţiune preventivă şi durată lungă de protecţie.
Acţiune fiziologică – efect vitalizant pentru viţa de vie.
Simplu şi uşor de folosit.

MOD DE ACŢIUNE

Cabrio Top este un fungicid cu două substanţe active pentru combaterea bolilor la viţa de vie şi tomate. Prezenţa particulelor (depozitului) de produs la suprafaţă permite redistribuirea cu ocazia perioadelor de reumectare a vegetaţiei. Asigură o protecţie de încredere şi uniformă a masei vegetative datorită mişcării translaminare şi a sistemiei locale a substanţei active piraclostrobin.

Produsul are o puternică acţiune preventivă, inhibând mobilitatea şi germinarea zoosporilor. Cabrio Top are şi un efect fiziologic, vitalizant asupra plantelor de viţă de vie: plantele de viţă de vie tratate cu Cabrio Top au o culoare verde mai intensă în comparaţie cu plantele tratate cu produse standard. Acest lucru face ca frunzele să fie mai sănătoase şi cu o asimilaţie îmbunătăţită.

Cabrio Top are un spectru de combatere extrem de larg: combate în egală măsură atât mana, cât şi făinarea, putregaiul negru şi escorioza. Are efect secundar asupra putregaiului cenuşiu şi asupra altor boli. Studii recente arată că produsul Cabrio Top poate fi o unealtă eficientă în managementul bolilor lemnului la viţa de vie. De asemenea, la tomate, Cabrio Top combate mana, făinarea, pătarea albă, pătarea cafenie, alternarioza.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza
Viţa de vie Mană (Plasmopara viticola)
Făinarea (Uncinula necator)
Putregaiul negru (Guinardia bidwellii)
Escorioza (Phomopsis viticola)
1,5 – 2 kg/ha
Tomate Mană (Phytophtora infestans)
Făinarea (Leveillula taurica)
Pătarea albă a frunzelor (Septoria lycopersici)
Pătarea cafenie a frunzelor (Cladosporium fulvum)
Alternarioza (Alternaria solani)
1,5 – 2 kg/ha

Cabrio Top se poate utiliza pe toată perioada de sensibilitate a viţei de vie faţă de aceste boli. Totuşi, polivalenţa şi eficienţa sa sporită sunt puse în valoare cu precădere în stadiile din perioada înfloritului (în mod special în stadiul de sfârşit de înflorit) până în perioada de creştere a boabelor. La tomate se recomandă a se utiliza şi în perioada creşterii fructelor. Cabrio Top trebuie aplicat preventiv. În general, la viţa de vie, intervalul dintre tratamente pentru Cabrio Top este de 10 – 14 zile, iar dacă este cazul la intervale mai scurte.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf