Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Erbicid sistemic cu flexibilitate remarcabila in aplicare, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase de toamna si primavara, pajisti si pasuni, gazon, porumb, porumb dulce, ceapa, ceapa verde, ceapa esalonata, usturoi

 

Substanță activă: 333 g/l fluroxypir
Formulare:  EC – Emulsie concentrată

MOD DE ACȚIUNE:

Cerlit™ SUPER este perfect tolerat de cereale păioase, într-o fereastră foarte largă de aplicare.

• Substanța activă fluroxypyr aparține familiei auxinelor sintetice (grupul O conform clasificării HRAC).

Cerlit™ SUPER este un erbicid sistemic care este absorbit prin frunzele buruienilor ţintă, apoi migrează în floem către meristemele plantelor provocând o reacție tipic auxinică la numai cateva ore după aplicare, manifestându-se prin răsucirea frunzelor, îngălbenire și stoparea creșterii.

MOD DE UTILIZARE:

Cultura Doza Intervalul de aplicare
Cereale de primăvara și toamnă (grâu, orz, secară, triticale, ovăz) 0.54 l/ha BBCH 21 – 32
Pașuni, pajiști, gazon 0.54 l/ha Martie-Septembrie
Porumb, porumb dulce 0.54 l/ha BBCH 12 – 16
Ceapă, ceapă verde, ceapă eșalotă, usturoi 0.30 l/ha BBCH 11 – 15

Interval de aplicare:

• Intervalul de aplicare este foarte important in cazul utilizarii Cerlit™ SUPER – momentul aplicării este menționat în tabelul anterior pentru fiecare cultură în parte Perioada optimă de aplicare pentru combaterea eficientă a buruienilor este atunci când acestea sunt în stadiul de creștere activă.

• Erbicidul Cerlit™ SUPER poate fi utilizat pe orice tip de sol și se poate aplica la temperaturi cuprinse între 8-25oC.

Timpul aplicării:

 • Cerlit™ SUPER asigură combaterea excelentă a unor buruieni greu de controlat în cultura porumbului, cum ar fi: Abutilon theophrasti, Convolvulus arvensis, Rubus caesius, Urtica spp., Taraxacum officinaleSe aplică în stadiul de 2-6 frunze.

Cerlit™ SUPER nu afectează germinația semințelor, deci poate fi utilizat cu succes în combaterea buruienilor dicotiledonate din loturile semincere de cereale.

Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluției de stropit este de 200-400l/ha.

Cerlit Super la doza de 0.54 L/ha
Buruieni foarte sensibile

Combătute în proporție de peste 95%

Gallium aparine (pana la stadiul de dezvoltare BBCH 32), Poligonum convolvulus
Buruieni sensibile

Combătute în proporție de 85-94.9 %

 

Gallium aparine (in stadiu de dezvoltare BBCH 33 -45), Stellaria media, Galeopsis tetrahit, Poligonum aviculare, Poligonum orientale, Myosotis arvensis, Rumex obtusifolius, Rumex crispus, Calystegia sepium, Datura stramonium, Rubus fruticosus, Solanum nigrum, samulastră de floarea soarelui
Buruieni moderat sensibile

Combătute în proporție de 70 – 84.9%

 

Solanum tuberosum, Sinapis arvensis, Cerastium glomeratum, Legousia speculum-veneris, Convolvulus arvensis, Poligonum amphibium, Thlaspi arvensis
Buruieni moderat rezistente Veronica persica, Fumaria officinalis, Matricaria chamomila, Senecio vulgare

 

Compatibilitate:

Cerlit™ SUPER poate fi combinat cu îngrășăminte foliare. Pentru completarea spectrului de combatere poate fi combinat cu alte erbicide, inclusiv sulfonilureice. Înainte de utilizare este necesară consultarea tabelelor de compatibilitate și efectuarea unui test practic cu respectarea dozelor de amestec.

Timp de pauză:

Timpul de pauză este 90 de zile la ceapă și usturoi

 
Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Corteva Agriscience