Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate și unele monocotiledonate în culturile de soia, lucernă, fasole și mazăre

a

Substanțe active: Bentazon 480 g/l + Imazamox 22,4 g/l
Formulare: Concentrat solubil

Avantaje:

Eficacitate ridicată împotriva buruienilor: două substanţe active – două moduri de acţiune.
Spectru larg de combatere.
Selectivitate pentru cultură.
Produs specializat pentru leguminoase: soia, fasole, mazăre, lucernă.
Flexibil în utilizare şi usor de folosit.

MOD DE ACȚIUNE:

Corum este un erbicid pe bază de două substanțe active. Bentazonul are acţiune prin contact, cu impact asupra procesului de fotosinteză, fiind absorbit prin frunze şi alte organe verzi. Imazamoxul este preluat de către plante până la nivelul zonelor de creştere unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară, fiind absorbit de plante în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Plantele mor la 1-2 săptămâni de la aplicare, în acest timp observându-se o reducere a creșterii buruienilor, urmată de îngălbenirea și necrozarea frunzelor. Corum este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate și unele monocotiledonate în culturile de soia, lucernă, fasole și mazăre:
Abutilon theophrasti (Teişor), Amaranthus spp. (Ştir), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Chenopodium album (Lobodă porcească), Datura stramonium (Ciumăfaie), Echinochloa crus-galli (Iarbă bărboasă), Fumaria officinalis (Fumărița), Galium aparine (Turița) etc.

MOD DE UTILIZARE:

CULTURA AGENTUL DE DĂUNARE DOZA
Lucernă Buruieni dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate 1,25 l/ha
 Corum se aplică în postemergență timpurie astfel:

Lucernă – pentru lucerna de anul 1 tratamentul se va efectua când lucerna este în stadiul de 2-9 frunze adevărate, iar buruienile sunt în primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze). Nu se va adăuga adjuvantul Dash HC.
Soia – de la apariția primelor frunze trifoliate până la apariția primilor lăstari laterali, fără a depăși acest stadiu (BBCH 12-25), iar buruienile în primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze). Se va utiliza împreună cu adjuvantul Dash HC în doză de 0,25 – 0,3 litri la 100 litri de soluție (maxim 1 l/ha Dash HC). În funcție de tehnologia de cultură aplicată la cultura de soia și de nivelul de îmburuienare, erbicidul Corum se poate aplica și ca tratament secvențial, dar cu respectarea per total a dozei omologate, astfel: primul tratament în doză de 0,95 l/ha + 0,5 l/ha Dash HC se va aplica în stadiul de 1 frunză a culturii de soia, iar al doilea tratament se va efectua după 7-14 zile de la aplicarea primului tratament în doză de 0,95 l/ha + 0,5 l/ha Dash HC. În acest caz, la momentul aplicării tratamentelor, majoritatea buruienilor trebuie să fie în stadiu tânăr, respectiv faza de cotiledoane până la 2 (max.4) frunze adevărate.
Mazăre și fasole – de la apariția primelor frunze trifoliate până la aparița primilor lăstari laterali (BBCH 12-25). Se va aplica împreună cu adjuvantul Dash HC în doză de 0,25 – 0,3 litri la 100 litri de soluție. Buruienile trebuie să se afle de asemenea în primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze).

 

Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf