Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid de contact pentru combaterea rapănului la măr şi păr, manei la viţa de vie şi pătării roşii la prun

Substanţe active: 561 g/l Fosfonați de potasiu, 125 g/l Ditianon
Formulare: Suspensie concentrată

Avantaje

• Protecţie eficientă datorată modului complex de acţiune al celor două substanţe active (acțiune de contact și acțiune sistemică).
• Performanţă remarcabilă chiar și în condiţii climatice dificile: precipitaţii, umiditate ridicată, temperaturi scăzute.
• Formulare lichidă îmbunătăţită pentru o acoperire uniformă a plantei.
• Acţionează preventiv și stimulează mecanismele de apărare a plantei.
• Soluţie pentru managementul rezistenţei.

MOD DE ACŢIUNE

Delan® Pro este un fungicid ce conține două substanțe active, ditianon și fosfonați de potasiu, substanțe cu moduri diferite de acțiune.
Substanța activă ditianon are acţiune preventivă,  inhibă germinarea sporilor, aderă uniform la suprafața frunzei, având acţiune de contact și asigurând o bună eficacitate în combaterea rapănului la măr și păr și a manei la vița de vie, chiar și în condiţii climatice dificile.
Totodată este o componentă importantă pentru managementul rezistenței (nu este cunoscută dezvoltarea rezistenţei pentru ditianon sau pentru fosfonaţii de potasiu). Substanța activă fosfonați de potasiu este rapid preluată de frunze și distribuită în interiorul plantei, având o mobilitate ridicată. De altfel, prezintă un dublu mod de acțiune: o acţiune directă asupra agentului patogen, cât și stimularea mecanismelor de apărare a plantelor, pentru o protecţie excelentă a culturii.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza
Pomi fructiferi
(măr, păr)
Rapăn (Venturia spp.) 2.5 l/ha
Viţa de vie Mană (Plasmopara viticola) 3-4 l/ha

 

Produsul Delan Pro poate fi aplicat la plantațiile de pomi fructiferi (măr și păr) și viță de vie astfel:

  • Pomi fructiferi (măr și păr) – pentru combaterea rapănului pe perioada de vegetație cuprinsă între BBCH 53 – 81, respectiv de la faza de înmugurire: frunzele verzi care învelesc mănunchiul de petale care devin vizibile până la faza de început al coacerii fructelor: apariția nuanței deschise a culorii de bază specifice soiurilor.
    Numărul maxim de tratamente pe an: 6 tratamente.
    Intervalul de timp între aplicări: 5 – 10 zile.
  • Viță de vie – produsul poate fi aplicat maxim 4 tratamente pe an, la un interval de 10 zile între tratamente, pe perioada de vegetație BBCH 53 – 83 respectiv de la stadiul de inflorescențe clar vizibile și până la momentul în care boabele dezvoltă culoarea specifică.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf