Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Dezinfectant potrivit pentru nebulizare, pentru dezinfecţia încăperilor, sistemelor de aer condiţionat, aerelor condiţionate şi altor sisteme de ventilaţie

Substanţe componente: Pe 100g lichid: hipoclorit de sodiu < 0,08g, dioxid de clor 0,005g, clorură de sodiu > 0,1g
Formulare: soluție concentrată
Înregistrare/Certificare:
BAuA (Institutul Federal pentru Siguranţă şi Sănătate la Locul de Muncă): Nr. de înregistrare N-80398
Virucid EN14476
Levurocide EN1650, EN 13697
Bactericide EN 1276, EN 13697
Legionella EN 13623

DĂUNĂTORI VIZAŢI:  bacterii, fungi şi viruşi speciali

Ecodis Pro RLT acţionează ca un bacteridic, levurocid, virucid şi sporocid. Combate rapid şi eficient printr-o curăţare intensă prealabilă (îndepărtarea de biopelicule şi fungi) şi dezinfectează mai eficient prin curătare prealabilă (omorârarea respective inactivarea bacteriilor, legionelelor, fungilor şi ciupercilor)..

Proprietăţi produs: Ecodis Pro RLT nu are alcool, conservanţi, tenside și nici coloranţi şi parfum. Ca efect, Ecodis Pro RLT dezvoltă pe termen scurt un miros volatil de clor. Toleranţa cutanată a fost confirmată dermatologic a fi “foarte bună”.

DOMENIUL ŞI ARIA DE UTILIZARE

Ecodis Pro RLT este o soluție concentrată, Va fi utilizat cu un nebulizator drept aerosol în încăperi, sisteme de aer condiţionat, aparate de aer condiţionat şi alte sisteme de ventilaţie pentru dezinfecţia aerului şi suprafeţelor. Utilizarea este posibilă chiar şi în spaţii închise cu prezenţa oamenilor şi a animalelor (fără evacuare, fără carantină).. Combaterea intensă, sustenabilă a bacteriilor, legionellei, viruşilor, a ciupercilor, fungilor şi biopeliculelor. Dezinfecţie non-agresivă pentru material. Dezinfecţie non-agresivă a aerului .

Doze de aplicare recomandate:  2-5 ml de solutie de lucru pe mp in functie de suprafata tratata

Zona de aplicare: Spații interioare

Metoda de aplicare: Îndepărtaţi capacul de siguranţă, diluați produsul conform recomandării și pulverizaţi simplu prin metoda Pulverizare-Ştergere pe suprafeţe, obiecte sau mobila care a fost în prealabil curăţaţă până la umezirea completă. Pentru a îndepărta bacteriile, lăsaţi să acţioneze 30 de secunde. După aceea ştergeţi cu o cârpă umedă. Pentru un efect maxim lăsaţi să acţioneze 15 minute. Înainte de utilizare verificaţi toleranţa materialului şi rezistenţa culorilor în special în cazul marmurei, pietrei naturale sau a materialelor pe suprafeţe mai mici. Se folosesc intre 2-5 ml de solutie de lucru pe mp in functie de suprafata tratata. Consumul indicat variaza in functie de proprietatile suprafatei si proprietatile materialului tratat. Dermatest GmbH au oferit tolerant dematologica pielii ca fiind ‘’ foarte buna’’. Potrivit pentru igiena umana (mâini)

lnstrucțiuni specifice de utilizare: Nu se va amesteca cu acizi, substanţe alcaline sau cu alte soluţii. Nu se va utiliza cu alte produse. Se va amesteca numai cu apă. Nu este necesar un echipament special de protecţie pentru utilizare. Camerele și sistemele dezinfectate cu Ecodis Pro RLT pot fi puse în funcțiune fără curățarea ulterioară. Dilutia se va face intre 6% – 10%. A nu se utiliza la temperaturi -/+0 °C.

Atenţie: Produsele biocide se vor utiliza cu atenţie. Se vor citi mereu eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atentie! A nu se folosi împreună cu alte produse, pot fi eliberate gaze periculoase (Clor). A nu se inhala direct aerosolii. Nu conţine nanomateriale. În caz de iritaţie este necesar să va adresaţi medicului. Nu înghiţiţi. Numai pentru utilizare profesională. Conţinutul şi ambalajul se vor arunca potrivit prevederilor locale şi naţionale.

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Dermatest GmbH