Timp de 3 zile, in perioada 19 – 21 octombrie 2016, agricultorii din vestul tarii si nu numai sunt asteptati la Pavilion Expovest ( Hotel Senator, Calea Lugojului, nr.7, Ghiroda, judetul Timis), unde va avea loc cea de-a V-a editie a RoEnergy Timisoara, Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica.

Manifestarea se adreseaza fermierilor profilati pe cultura cerealelor (porumb, orz, floarea soarelui, etc), care obtin diverse resturi organice in urma activitatilor specifice si care sunt interesati de un castig suplimentar.

Cum mai poate realiza venituri suplimentare un agricultor in afara de vanzarea granelor? O solutie la indemana fermierilor romani este transformarea deseurilor vegetale in brichete de peleti, care apoi pot fi valorificate pe bani frumosi la export. In plus, agricultorul rezolva si problema incalzirii spatiilor de locuit, cu ajutorul acelorasi peleti.

Care este reteta succesului in acest caz? Pentru a putea transforma deseurile in peleti, fermierii trebuie sa se doteze cu un echipament adecvat. Ce tip de echipamente? Care sunt performantele? Dar costurile si amortizarea?

Aici intervine plus valoarea oferita de catre Targul RoEnergy Timisoara, 19-21 octombrie 2016, prin faptul ca fermierii pot afla direct de la expozanti ( companii profilate pe energii regenerabile si eficienta energetica ) care sunt conditiile prin care se poate produce energie in ferma.

Astfel ca, prin fabricarea de peleti in ferma de cereale, fermierul castiga de 3 ori:

-Castig suplimentar din vanzarea peletilor

-Administrare mai buna a utilitatilor (termoficarea)

-Scapa de costurile si grijile cu gestionarea deseurilor

Prin participarea la Targul RoEnergy Timisoara 2016, principala Platforma de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, veti putea cunoaste companii specializate pe energii regenerabile si eficienta energetica, gata sa va ajute in gasirea celei mai bune solutii pentru unitatea dumneavoastra in rezolvarea problemelor de gestionare a deseurilor, termoficare si de crestere a eficientei energetice.