Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid cu acțiune multi-site de combatere a bolilor la culturile horticole, legume, viță de vie, rășinoase, hamei

 

Substanţă activă: Folpet 80%
Formulare: WDG (Granule dispersabile în apă)

MOD DE ACŢIUNE:

FOLPAN 80 WDG este un fungicid cu acţiune multi-site specifică mai ales împotriva ciupercilor care provoacă mana, rapănul şi monilioza la culturile horticole. Substanţa activă folpet face parte din grupa ftalimidelor şi are acţiune preventivă de contact, împiedicând instalarea infecţiilor la suprafaţa organelor tratate prin blocarea respiraţiei ciupercilor sensibile la nivel celular. Deşi nu este translocat în interiorul ţesuturilor, produsul aderă foarte bine pe organele tratate şi este greu spălat de ploaie, realizând o perioadă de protecţie de circa o săptămână. Având acţiune multi-site, prin aplicarea produsului FOLPAN 80 WDG se previne apariţia rezistenţei patogenilor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare acesta constituie un partener de neînlocuit pentru fungicidele sistemice.

MOD DE UTILIZARE:

Plantaţii pomicole
FOLPAN 80 WDG se aplică în cursul întregii perioade de vegetaţie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, în funcţie de presiunea de infecţie la interval de 7-10 zile. La măr, primele tratamente (în perioada critică de instalare a infecţiilor primare) se recomandă a se face în amestec cu produse sistemice (de exemplu ORIUS 25 EW), după care în a 2-a parte a perioadei de vegetaţie produsul se poate aplica şi singur. Stropirile se fac cu volum normal de soluţie, folosind echipamentul terestru care să asigure o pulverizare corespunzătoare astfel încât să se trateze uniform întregul foliaj al pomilor.

Viţa de vie
FOLPAN 80 WDG se poate aplica pe durata întregii perioade de vegetaţie ca tratament preventiv contra manei şi în secundar contra infecţiilor de putregai cenuşiu. În fazele critice de infecţie (ploi frecvente şi vreme caldă), produsul se va combina în mod obligatoriu cu produse sistemice specifice împotriva manei.

Legume în câmp, cartof
Produsul se aplică la avertizare în volum normal de soluţie în funcţie de gradul de dezvoltare a culturii.

Răsaduri de legume şi puieţi de răşinoase
Tratamentele se aplică fie prin stropirea solului înainte de semănat sau plantat, fie prin imersia rădăcinilor răsadurilor de legume într-o soluţie de concentraţie 0,15%. În unele cazuri (plantule de răşinoase în solarii), tratamentul se poate aplica după 2-3 săptămâni.

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Măr Rapăn (Venturia inaequalis) 0,15 %
Prun Pătarea roşie (Polystigma rubrum), Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla) 0,2 % (2 kg/ha în 1000 l apă)
Viţă de vie Mană (Plasmopara viticola), Putregai cenuşiu (Botrytis cinerea e.s.) 1,5 kg/ha
Tomate Mană (Phytophthora infestans) 0,15 %
Castraveţi Mană (Pseudoperonospora cubensis) 0,15 %
Ceapă Mană (Peronospora destructor) 0,15 %
Cartof Mană (Phytophtora infestans) 1,5 – 2,0 kg/ha
Tomate (răsad) Mana de sol (Phytophtora parasitica), Căderea plăntuţelor (Phythium debaryanum), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani) 0,15 % (4 – 5 l soluţie/mp)
Răşinoase (plantule din solarii) Căderea plăntuţelor 0,15 % (1,5 kg/ha în 1000 l apă); primul tratament preventiv în momentul semănării, al II-lea la 2-3 săptămâni

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Adama Agricultural