Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Erbicid pentru combaterea buruienilor anuale în preemergență din cultura de porumb și floarea-soarelui

 

Substanță activă: S-metolaclor 312,5 g/l + Terbutilazin 197,5 g/l

Formulare: Suspensie concentrată

 

MOD DE ACȚIUNE:

Gardoprim Plus Gold 500 SC este soluția eficace și de lungă durată pentru combaterea buruienilor anuale în preemergență din cultura de porumb sau de floarea-soarelui. Datorită efectului complementar asigurat de cele două componente active, Gardoprim Plus Gold are cel mai larg spectru de buruieni combătute în condiţii de maximă selectivitate pentru cultură.
S-metolaclor este, in principal, preluat de buruieni in timpul germinarii semintelor prin coleoptil sau tanara planta. Prin urmare, buruienile sunt combatute inainte de rasarire, in timpul sau la scurt timp dupa rasarire. Preluarea prin radacini este mai scazuta.
Terbutilazin este preluat de buruieni prin radacini si frunze.

 

MOD DE UTILIZARE:

  • Porumb – pentru sole cu buruieni anuale (mohor, știr, căpriță, etc.), dar și buruieni perene (pălămidă sau volbură) se recomandă tehnologia cu Gardoprim Plus Gold aplicat preemergent, atunci cand buruienile perene sunt în stadiul de rozetă (4-6 frunze).
  • Florea-soarelui – preemergent, imediat după semănat și nu mai târziu de răsărirea culturii.

Spectrul de actiune:

Gardoprim Plus Gold 500 SC este activ impotriva majoritatii buruienilor anuale monocotile si dicotile.
Buruieni sensibile:  Abutilon theophrasti, Amaranthus spp. , Anagallis arvensis, Atriplex spp., Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Datura ferox, Datura stramonium, Digitaria sanguinalis, Echinochloa crus-galli, Fumaria officinalis, Galeopsis tetrahit, Galium aparine, Hibiscus trionum, Lamium spp., Linaria spp., Malva neglecta, Matricaria spp., Panicum dichotomiflorum, Panicum miliaceum, Plantago spp., Polygonum aviculare, Polygonum persicaria, Portulaca oleraceae, Setaria glauca, Setaria viridis, Senecio vulgaris, Solanum nigrum, Stachys spp., Stellaria media, Thlaspi arvense, Veronica spp., Vicia spp., Viola tricolor
Buruieni moderat sensibile:   Ranunculus spp., Sinapis spp. **, Solanum nigrum **, Sonchus oleracea, Sorghum bicolor, Sorghum halepense *, Xanthium spp. **

*din seminte; **tratament postemergent timpuriu.

Folosiți doza mai mare pe soluri mai grele sau cu infestare puternică cu buruieni. Eficacitatea optimă a tratamentului se obține în condiții de pregătire bună a patului germinativ, fără bulgări, bine mărunțit în primăvară, după arătura de toamnă.

 

Cultura Spectu de combatere Doza Epoca de aplicare
Porumb Buruieni anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente Muştar sălbatic (Sinapis),
Ridiche sălbatică(Raphanus), Cornuţi (Xanthium)
4-4,5 l/ha
(în funcție de tipul de sol)
preemergent
Buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale, inclusiv speciile dicotiledonate anuale rezistente la tratamente preemergente: Cornuţi (Xanthium), Zârnă (Solanum), Muştar sălbatic (Sinapis), Teişor(Abutilon) 4-4,5 l/ha(în funcție de nivelul de infestare și dominanța buruienilor) postemergent timpuriu
– porumb 3-4 frunze,buruieni mici, 2 maxim 4 frunzulițe
Floarea-soarelui Buruieni anuale excepție Cornuţi (Xanthium), Zârnă(Solanum), Muştar sălbatic (Sinapis) 3,5-4 l/ha
(în funcție de tipul de sol)
preemergent

* interval minim de timp de la aplicarea ultimului tratament până la recoltare

Nota: Nu aplicati Gardoprim Plus Gold 500 SC pe cultura de floarea soarelui rasarita.

Compatibilitate:

Gardoprim Plus Gold 500 SC poate fi amestecat în rezervor cu alte erbicide folosite la culturile respective. Gardoprim Plus Gold 500 SC poate fi amestecat și cu fertilizatori. Inainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilități și se va efectua un test pe cultura respectiva.

 

Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Syngenta