Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Insecticid utilizat pentru combaterea artropodelor (muște, țânțari, gândaci) prin alte mijloace decât prin alungare sau atragere

Substanţe active: Deltamethrin 0,7 % Esbiotrin 0,7 % Piperonyl butoxide 7 %
Formulare: Concentrat emulsionabil (EC)

 

MOD DE ACŢIUNE

K-OTHRINE® EC 84 este un insecticid concentrat care conține doi piretroizi sintetici combinați cu un agent sinergic. Esbiotrinul oferă un efect de șoc imediat, urmat de un knock-down consistent; deltametrinul este fotostabil și garantează o activitate de anihilare și control a dăunătorilor, având, de asemenea și o activitate reziduală bună, iar piperonil butoxid-ul îmbunătățește activitatea biocidă de contact, protejează ingredientele active atât împotriva degradării enzimatice, cât și ajută piretroizii să penetreze în corpul.

Caracteristica principală a K-OTHRINE® EC 84 este efectul său imediat rapid și letal combinat cu o activitate reziduală lungă (pentru aplicarile in interior).

K-OTHRINE® EC 84 oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a daunatorilor din ascunzisuri, prin urmare, este recomandat pentru controlul atât al insectelor zburătoare, cât și târâtoare.

Datorită compoziției sale speciale, K-OTHRINE® EC 84 are si un efect repelent, indepartand (tinand departe) insectele de suprafetele tratate si este foarte eficient împotriva insectelor dăunătoare rezistente la ingredientul comun activ sau formulele piretroide nesinergizate.

Timpi de acțiune: între 30 min și 24h.
Produsul poate fi utilizat pentru dezinsecțiile urbane de exterior, fie prin aplicare ULV, ceață caldă sau rece și atomizare, în zone urbane  ocuite, parcuri, curți, grădini, alte zone rezidențiale sau comerciale, în areale industriale sau ferme de animale și păsări.
Aplicarea în interior trebuie să țină cont de caracterul iritant al produsului, drept pentru care neaccesarea spațiului tratat pentru 24-72 ore și obligativitatea aerisirii naturale, înainte de redarea în folosință a spațiului timp de 6-8 ore sunt condiții absolut obligatorii și esențiale în obținerea de rezultate superioare în tratamente.

MOD DE APLICARE

K-OTHRINE® EC 84 poate fi aplicat, la interior, cu pompa reziduala de spate (vermorel), atat cu presiune scazuta (< 2 ), cat si cu presiune ridicata (pulverizatoare electrice), dar si cu atomizoare sau nebulizatoare ULV de interior, luand, insa, in calcul, folosirea unor diuze mai mari, pentru a impiedica infundarea acestora. Tinand cont de mirosul specific, datorat solventilor incorporati in formulare, recomandarea principala de utilizare, la interior, pentru K-OTHRINE® EC 84, este pentru locatiile industriale, putin circulate sau necirculate, in care potentialul impact, dupa tratament, cu fiintele umane, este minim.

Pentru tratamentele la exterior este de stiut ca ingredientele active și agentul sinergic sunt formulate cu un solvent de origine vegetală, care face produsul facil miscibil cu solvenții vegetali, uleiurile minerale sau motorină pentru pulverizarea la cald („ceata calda”) sau cu apa, pentru tratamentele ULV.

Pentru tratamentele ULV/LV in exterior nu este necesara adaugarea suplimentara, ca in cazul altor produse, a unui agent portant (de tip glicol), acesta fiind deja incorporat in reteta originala de formulare.

Pentru pulverizarea la cald, se poate dilua cu diesel sau kerosen, dar se poate dilua de asemenea cu apă pentru pulverizarea tradițională sau tratamentele complexe în exterior.

Pentru utilizarea neprofesionala (populatie), singura metoda de utilizare permisa este prin amestec cu apa si pluverizarea grosiera cu o pompa de spate (vermorel) sau cu un sprayer mic de mana.

 

Metoda de aplicare Concentraţia soluţiei de lucru / doza de aplicare
Pulverizare la rece și ULV Concentrația soluției de lucru: 1L produs în 6L solvent (ulei vegetal, ulei mineral, apă)
Doza de aplicare: 0,5-5 L  amestec (solutie de lucru, echivalent cu 1 g s.a. deltamethrin) la 10.000 m²
Pulverizare termică Concentrația soluției de lucru: 1 L produs în 69 L motorină sau kerosen
Doza de aplicare: 1 L amestec (solutie de lucru)  la 10.000 m²
Pulverizare cu pompe de joasă presiune sau turbo- atomizoare, în interior și în exterior Țânțari și alte insecte zburătoare
Concentrația soluției de lucru: 1-1,5% (1-1,5 L produs în 100 L apă);
Doza de aplicare: 10 L amestec (solutie de lucru)  la 5.000 – 10.000 m²
Muște, gândaci și alte insecte târâtoare
Concentrația soluției de lucru: 1-2% (150-200 ml  produs în 10 L apă);
Doza de aplicare: 1 L amestec (solutie de lucru) la 10 m²
Pulverizare
tradițională
Țânțari și alte insecte zburătoare
Concentrația soluției de lucru: 1-1,5% (1-1,5 L produs în 100 L apă);
Doza de aplicare: 10 L amestec la 5.000 – 10.000 m²
Muște, gândaci și alte insecte târâtoare
Concentrația soluției de lucru: 1-2% (150-200 ml produs în 10 L apă);
Doza de aplicare: 1 L soluție la 10 m²

Observație:

Pentru populație se acceptă doar utilizarea prin pulverizare la rece a produsului dizolvat în apă.

Pentru utilizatorii profesionali toate metodele de aplicare și toți solvenții folosiți la diluția produsului de la indicațiile de utilizare sunt acceptați.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Industrialchimica Srl