Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid de contact, cu mod de acțiune unic, destinat prevenirii și combaterii făinării la vița de vie și castraveți

 

Substanţe active: 350 g/L meptildinocap
Formulare: concentrat emulsionabil

MOD DE ACŢIUNE

Karathane™ Gold 350 EC acționează rapid asupra miceliului ciupercii și are o persistență lungă de 10-12 zile, putând fi utilizat în tratamente preventive, curative și eradicative.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Agentul patogen Doza
Viţa de vie Uncinula necator 0,5 l/ha (in 100 l apa)
Castraveți Spareoptheca fuliginea 0,5 l/ha (in 100 l apa)

Karathane™ Gold 350 EC are acțiune de combatere foarte bună chiar la temperaturi scăzute (începând de la 4ºC), cand sulful este ineficient, fiind potrivit în cazul tratamentelor timpurii, precum și la temperaturi ridicate (până la 35ºC) când sulful este fitotoxic. La vița de vie, se recomandă în scop preventiv tratamente începand din faza de dezmugurire (2-3 frunze) la interval de 10 zile. În scop curativ/eradicativ se recomandă tratamente la interval de 5 zile. La castraveți, se aplică 1-3 tratamente la avertizare, cu un interval de 8-10 zile între tratamente. Meptildinocap este selectiv față de entomofauna utilă, putând fi inclus în programele de combatere integrată. Timpul de pauză până la recoltare: Dupa aplicarea ultimului tratament și până la recoltare, trebuie sa treacă minimum 21 zile.

Karathane™ Gold 350 EC este compatibil cu alte fungicide și insecticide folosite în mod curent, cu excepția celor cu reacție alcalină, zeamă bordeleza, zeamă sulfocalcică și a polisulfurii de bariu. Înainte de utilizare este necesară consultarea tabelelor de compatibilitate și efectuarea unui test practic cu respectarea dozelor de amestec.

 

Înainte de utilizare citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: DOW AGROSCIENCES, SUA