Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid de contact pentru combaterea făinării la vița de vie, măr, castraveți

 

Substanţe active: 80% sulf
Formulare: Granule dispersabile în apă

Avantaje

Excelentă aderenţă pe frunză datorită substanţelor auxiliare adezive din formularea DF.
Dimensiune optimă a granulelor de sulf pentru un bun echilibru între eficacitate imediată (efect în fază de vapori) şi selectivitatea faţă de cultură.
Foarte bună eficacitate a sulfului.

MOD DE ACŢIUNE

Kumulus® DF este un fungicid pe bază de sulf cu acţiune multi-site şi cu risc scăzut de apariţie a rezistenţei. Kumulus® DF prezintă o formulare de înaltă calitate, atât datorită dimensiunii optime a granulelor de sulf, cât şi a adjuvanţilor şi agenţilor de umectare folosiţi în formulare, pentru a se obţine cea mai bună eficacitate. Kumulus® DF combate făinarea la viţa de vie, măr şi castraveţi. Kumulus® DF are acţiune de contact şi acţiune prin vapori. Stimulează creşterea plantelor prin efectul pozitiv asupra fotosintezei. De asemenea, are o acţiune secundară împotriva acarienilor.

MOD DE UTILIZARE

Cultura Organism tinta Doza/Conc.
Măr Făinare (Podosphaera leucotricha) 0,3%
Vița de vie Făinare (Uncinula necator) 0,3%
Castraveți Făinare (Sphaerotheca fuliginea) 0,4%

 

La viţa de vie, Kumulus® DF poate fi aplicat pe toată durata perioadei de vegetaţie. Având în vedere acţiunea sa de contact, este recomandat la începutul, respectiv spre sfârşitul perioadei de vegetaţie, când presiunea de infecţie este mai scăzută.
La măr se recomandă a se folosi la începutul perioadei de vegetaţie. Doza de folosire la măr este de 4,5 kg/ha. Se va asigura o bună acoperire a masei vegetative cu soluţia de stropit.

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf