Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Adjuvant pentru creşterea rezistenţei la scuturare în culturile de rapiţă

 

Substanţe active:  Carboximetil celuloza 35 %-polimer natural
Formulare:   Suspensie pentru tratarea semințelor

 

MOD DE ACŢIUNE

Lamfix este complet solubil in apa la momentul prepararii solutiei de stropit, urmand ca dupa ce produsul ajunge pe silicve sa formeze la suprafata acestora o pelicula elastica foarte rezistenta la actiunea razelor de soare si a apei provenita din ploi, roua sau umiditate atmosferica. Lamfix formeaza la suprafata silicvelor tratate o pelicula semipermeabila care permite fructificatiilor sa-si continue procesul de maturare,incetinindu-l in acelasi timp. Culturile tratate cu Lamfix beneficiaza astfel de o coacere uniforma si in acelasi timp silicvele devin mai rezistente la desfacerea si scuturarea datorate supracoacerii si loviturilor mecanice din timpul recoltarii.

MOD DE UTILIZARE

Lamfix se aplica cu doua sau trei saptamani inainte de recoltare, de la inceputul coacerii pana in momentul cand 30% din silicve s-au maturizat. Poate fi aplicat atat terestru, daca echipamentul de stropit permite aplicari in culturi cu talie inalta precum rapita, cat si avio. Se poate aplica atat singur cat si in combinatie cu desicanti.

Lamfix este compatibil cu majoritatea produselor de protectie a plantelor, insa atunci cand se aplica in combinatie este recomandat sa se faca un test de compatibilitate fizico-chimica. Volumul de apa recomandat la aplicarea terestra este de 200-400 litri iar in cazul aplicarii avio recomandam volumul maxim de solutie pe care il poate administra echipamentul. Lamfix este complet biodegradabil.

Cultura Spectru de combatere Doza
Rapiţă Creşterea rezistenţei la scuturare 1 l/ha

 

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Syngenta