Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Erbicid post-emergent pentru cultura de cereale

 

Substanță activă: 30 % aminopiralid + 15 % florasulam

Formulare: GR (granule)

 

MOD DE ACȚIUNE:

Lancelot Super este un erbicid post-emergent pentru cultura de cereale, asigurand o excelenta combatere a buruienilor dicotiledonate, atat anuale cat si perene.

Caracteristici:

• Erbicid de ultima generatie;
• Mod dublu de actiune datorita celor doua componente;
• Translocare rapida in intreaga planta;
• Activitate reziduala la sol;
• Combatere excelenta a unui spectru larg de buruieni dicotiledonate;
• Fereastra larga de aplicare
• Prezinta efect rezidual, asigurand combaterea buruienilor pe o perioada indelungata

Spectrul de buruieni combatute: Adonis eastivalis, Delphinium occidentale, Polygonum persicaria, Agrosthema githago, Descurainia sophia, Ranunculus arvensis, Amaranthus retroflexus, Galium aparine, Raphanus raphanistrum, Ambrosia elatior, Galium tricornatum, Sinapis arvensis, Anthemis arvensis, Lithospermum arvense, Sonchus arvensis, Cannabis sativa, Malva spp, Sonchus oleraceus, Capsella bursa pastoris, Matricaria chamomilla, Stellaria media, Centaurea cyanus, Matricaria inodora, Thlaspi arvense, Chenopodium album, Matricaria maritima, Cirsium arvense, Myosotis arvensis, Xanthium strumarium, Consolida orientalis, Papaver rhoeas, Consolida regalis, Polygonum convolvulus.

MOD DE UTILIZARE:

Lancelot Super poate fi aplicat de la infratire pana la formarea a II internodii fara afectarea culturii sau pierderi de recolta.

Optim: cand buruienile au 2-4 (6) frunze, Cirsium – max 10-15 cm inaltime.
Se tine cont de:
– sensibilitatea buruienilor la erbicid
– conditiile climatice

Simptomele care se manifesta la buruienile tratate cu Lancelot Super sunt o combinatie a simptomelor celor doua substante active: aminopiralid si florasulam:
– Cresterea buruienilor este stopata in primele 24 de ore dupa aplicare;
– Primele simptome vizibile apar la 3-4 zile dupa erbicidare – decolorarea si rasucirea frunzelor urmata de scurtarea internodiilor;
– Combaterea totala se realizeza la 2-3 saptamani dupa aplicare, in functie de specia de buruieni si de conditiile climatice.

Cultura Buruieni combatute Doza de aplicare l/ha
Grâu, orz, ovăz Buruieni dicotiledonate anuale și perene 33 g/ha

Lancelot Super actioneaza cel mai bine in conditii de umiditate, cand buruienile sunt in faza activa de crestere si translocarea substantelor active se face rapid. Lancelot Super este rapid absorbit de buruieni. Ploile survenite la 1 ora de la aplicare nu influenteaza eficacitatea produsului.

Lancelot Super este compatibil cu majoritatea fungicidelor si insecticidelor si de asemenea cu fertilizanti foliari. • De asemenea poate fi amestecat cu majoritatea graminicidelor utilizate in cultura de cereale (produse pe baza de isoproturon, clorotoluron, clodinafop, fenoxaprop) dar poate reduce eficacitatea produselor pe baza de iodosulfuron.

Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Dow Agrosciences