Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Fungicid pentru combaterea bolilor la măr și prun

 

Substanţe active:   Fluopiram 200g/l + Tebuconazol 200 g/l
Formulare:  SC (suspensie concentrată)

 

MOD DE ACŢIUNE

Luna experience contine fluopiram, o substanta activa noua, cu proprietati penetrante si translaminare, foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni in tratamente preventive. In ciclul de dezvoltare al patoenilor, fluopiram actioneaza in toate stadiile, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea. Tebuconazol are actiune sistemica si prezinta proprietati preventive, curative si uneori eradicative care ii confera un spectru larg de activitate. Sunt protejate frunzele, lastarii, florile si organele fructifere.

MOD DE UTILIZARE

Mar: se utiizeaza doza de 0,75 l/ha ( 0.05% in 1500 l apa ) pentru combaterea fainarii si a rapanului. Tratamentele se efectueaza incepand cu faza de buton roz pana la faza de coacere a fructelor – recoltarea fructelor. Se efectueaza maximum 2 tratamente la avertizare, la un interval de minim 7 zile. Timp de recoltare:14 zile.

Prun: se utilizeaza la doza de 0.5 l/ha ( 0.05% in 1000 l apa ) pentru combaterea moniliozelor si a patarii rosii a frunzelor de prun. Se efectueaza maximum 3 tratamente pe sezon, primul incepand cu faza de buton alb pana la inceputul colorarii fructelor. Intervalul intre tratamente este de 7-10 zile. Timp de pauza inainte de recoltare: 7 zile.

Luna experience 400 SC aplicat la dozele omologate este in general bine tolerat de plante si nu se manifesta fenomene de fitotoxicitate. La unele soiuri de mar, pot aparea fenomeme de fitotoxicitate. Testele de eficacitate biologica au fost efectuate numai cu Luna Experience 400 sc, de aceea orice alta combinatie se face pe proprie raspundere. Inaintea utilizarii in amestec cu alte produse, se recomanda a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum mai mic de solutie, urmat de un microtest biologic.

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience