Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Regulator de creștere pentru cereale (grâu, orz, secară și triticale) care crește rezistența plantelor la fenomenul de cădere

 

Substanţe active: 300 g/l Clorură de mepiquat + 50 g/l prohexadion – calciu
Formulare: SC – Suspensie concentrată

Avantaje

• Înălțime uniformă a fraților, creșterea stabilității plantelor datorită dezvoltării sistemului radicular.
• Absorbție îmbunătăţită a elementelor nutritive și a apei.
• Fereastră largă de aplicare și flexibil la temperaturi, cu efect de lungă durată.
• Recoltă sporită, fără plante căzute ceea ce facilitează recoltarea.

 

MOD DE ACŢIUNE

Medax® Top are acțiune sistemică cu translocare acro- și bazipetală. Creșterea rezistenței plantelor la cădere duce la evitarea pierderilor de producție. Ambele ingrediente active ale produsului Medax® Top, mepiquat clorură și prohexadion calciu, stimulează creșterea rădăcinilor plantelor tinere.
Efectul de stimulare a înrădăcinării datorat substanței active prohexadion-calciu este foarte pronunţat, se manifestă rapid și nu este egalat de niciun alt ingredient. Studiile desfășurate în condiţii de câmp indică faptul că Medax® Top menține efectul de stimulare al sistemului radicular până în fazele avansate de vegetație. Sporirea creșterii rădăcinii ca urmare a folosirii Medax® Top înseamnă o ancorare îmbunătăţită a plantelor în sol, acces suplimentar la apă și nutrienţi, stres redus din cauza bolilor rădăcinilor și a secetei, producţie crescută de citokinone (citokinonele joacă un rol major în îmbunătățirea factorilor de producție).
Medax® Top
reduce lungimea tulpinii cerealelor, ajută la încetinirea dezvoltării fratelui primar și stimulează dezvoltarea fraților secundari. Rezultatele sunt îngroșarea paiului și scurtarea internodurilor. Astfel, se previne căderea plantelor.

MOD DE UTILIZARE

 

Cultura Agentul de dăunare Doza
Grâu de toamnă,
orz de toamnă și primăvară,
secară de toamnă și
triticale de toamnă
Reglarea proceselor de creștere și protecție
a culturilor față de fenomenul de cădere
0,6 – 1 l/ha

 

Medax® Top poate îmbunătăţi înfrăţirea la grâul de toamnă mai mult decât culturile netratate sau decât cele tratate cu alte substanțe cu efect de regulator de creștere.
Aplicarea produsului permite administrarea eficientă a culturii pentru a obţine numărul optim de spice/m2  în vederea maximizării producției. Produsul Medax® Top poate fi aplicat în maxim un tratament pe perioada de vegetație BBCH 30-39, respectiv de la alungirea tulpinii până înainte de apariția frunzei stindard, cu o doză de 0,6-1 l/ha în funcție de stadiul culturii de cereal și nivelul de aprovizionare cu îngrășăminte pe bază de azot. Paiele culturilor tratate cu Medax® Top nu se utilizează ca mediu de creștere pentru culturile horticole sau ca mulci. Ocazional, după aplicarea produsului Medax® Top se pot observa efecte reduse de fitotoxicitate temporară pe frunze, acestea neavând impact asupra producției finale.
Produsul Medax® Top nu trebuie aplicat pe culturile care prezintă stres fizic cauzat de băltiri, secetă sau alte condiții de stres. De asemenea, produsul nu se va aplica pe culturile care prezintă un deficit major de umiditate în sol.

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf