Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Erbicid rezidual care poate fi utilizat la diferite soiuri de cartof

 

Substanţă activă: 60 g/l clomazonă + 233 g/l metribuzin
Formulare: mixtă (ZC) de suspensie capsule (CS) în suspensie concentrată (SC)

 

AVANTAJE:
Metric este un erbicid cu o condiționare modernă: formulare mixtă (ZC) de suspensie, capsule (SC) și suspensie concentrată (SC).
• Erbicid cu selectivitate maximă asupra soiurilor noi de cartof.
• Produs cu spectru complet de combatere a buruienilor dicotiledonate rezistente la metribuzin.
• Selectivitate mare pe soiurile de cartof sensibile la metribuzin.

MOD DE ACŢIUNE:

Metric este absorbit de către rădăcini şi vârfurile de creştere şi apoi translocat acropetal. Germinarea buruienilor sensibile este inhibată sau tinerele plantule devin clorotice, prezentând o culoare galbenă şi o decolorare imediat după răsărire. În plus tinerele plantule de buruieni ce răsar străbătând stratul de sol tratat, devin clorotice sau complet necrotice (maro și uscate) după 2 până la 5 zile de la erbicidare

MOD DE UTILIZARE:

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Epoca de aplicare

Timp de pauză

Cartof

Buruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate

1,2 l/ha

Se aplică preemergent

Combate graminee anuale, cum ar fi: Iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), Firuța (Poa annua) şi o gamă largă de buruieni dicotiledonate anuale: Lobodă (Atriplex patula), Albăstrița (Centaurea cyanus), Spanac sălbatic (Chenopodium album), Lipicioasa (Galium aparine), Sugel (Lamium purpureum), Mușețel (Matricaria chamomilla), Trepădătoare (Mercurialis annua), Troscot (Polygonum aviculare), Hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), Ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), Cruciulița (Senecio vulgaris), Zârnă (Solanum nigrum), Rocoina (Stellaria media), Trei frați pătați (Viola arvensis), Urzică mică (Urtica urens) şi altele.
Se va aplica preemergent înainte de răsărirea buruienilor, pe un teren cu umiditate suficientă, cu un pat germinativ bine pregătit și nivelat, fără bulgări, după ultima rebilonare şi înainte de răsărirea culturii (aprox. cu 7 zile înainte de data prognozată de răsărire a cartofilor).

ATENŢIE, aplicarea la plantele de cartof răsărite poate duce la o afectare severă (fitotoxicitate) a acestora. Se va aplica un singur tratament pe cultură şi nu mai mult de 1 aplicare pe an.

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: BELCHIM CROP PROTECTION N,V/S.A