Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Fungicid cu acțiune sistemică și de contact pentru combaterea manei la vița de vie

 

 

Substanţe active:   fosetil Al 500 g/kg + folpet 250 g/kg
Formulare:  WG (granule dispersabile in apa)

MOD DE ACŢIUNE

Mikal Flash se remarca prin actiunea preventiva excelenta asupra ciupercilor patogene, împiedicând germinarea sporilor si cresterea miceliului. Fosetil de aluminiu este una dintre putinele substante active destinate combaterii manei care poseda sistemie completa ascendenta si descendenta, translocându-se în cresterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui în stadiu erbaceu. Prin modul de actiune multisite si de stimulare a sistemului de autoaparare al plantei, fosetil-Al face imposibila dezvoltarea fenomenului de rezistenta. Folpet, substanta cu actiune de contact, asigura o protectie imediata fata de toate rasele fiziologice cunoscute, înainte ca activitatea sistemica a fosetilului de aluminiu sa se produca. Prin acest mecanism complex de actiune, Mikal Flash asigura protectia fata de mana în momentele de sensibilitate maxima ale vitei de vie.

MOD DE UTILIZARE

Mikal Flash se utilizeaza pentru combaterea manei vitei de vie (Plasmopara viticola) in doza de 3 kg/ha.

Pentru strugurii de masa se efectueaza maximum 3 tratamente, prefloral si postfloral, la interval de minim 12 zile. Timp de pauza inaintea recoltarii: 70 zile.

Pentru strugurii de vin se efectueaza maxim 3 tratamente in intervalul inaintea infloritului pana la compactarea ciorchinelui, la un interval minim de 12 zile intre tratamente. Timp de pauza inaintea recoltarii: 28 zile. Pentru obtinerea unei protectii sustinute foarte bune, este necesara mentinerea unei concentratii ridicate de fosetil de aluminiu in plante, de aceea se recomanda efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash (in bloc de doua tratamente), preventiv, la avertizare, la inceputul infloririi si la scuturarea capisonului floral.

Compatibilitate
Mikal Flash nu este compatibil cu produse ce contin cupru sau dicofol si cu îngrasamintele foliare care au în compozitie azot.
 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience