Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Fungicid un spectru larg de combatere a bolilor la culturile de cereale, rapiță, floarea soarelui, plante ornamentale și ciuperci comestibile

 

Substanţă activă: Procloraz 45%
Formulare: EC (Concentrat emulsionabil)


MOD DE ACŢIUNE:

MIRAGE 45 EC este un fungicid sistemic local pe bază de procloraz, din grupa imidazolilor şi acţionează prin inhibarea biosintezei ergosterolului în membranele celulare ale organismelor ţintă. Acesta are în principal acţiune de contact şi penetrant – translaminară (trece prin limbul frunzei) cu o remanenţă de cca. 4 – 5 săptămâni. Datorită proprietaţilor sale are acţiune preventivă şi curativă asupra unui mare număr de specii de ciuperci fitopatogene din clasele Ascomycetes şi Deuteromycetes, fiind foarte activ împotriva pătării în ochi a bazei tulpinii (Cercosporella herpotrichoides) şi fusariozei la cerealele păioase. Pentru a preveni instalarea rezistenţei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu MIRAGE 45 EC la aceeaşi cultură şi pe aceeaşi suprafaţă într-un sezon.

MOD DE UTILIZARE:

Cereale păioase
Momentul optim de tratament este primăvara, după înfrăţirea cerealelor şi pe parcursul împăierii, când în mod normal sunt condiţii optime de infecţie. Un al 2-lea tratament se poate face în faza de burduf, mai ales în condiţii severe de atac pentru protejarea frunzei stindard şi a spicului.

Rapiţa de toamnă
Se fac tratamente preventive în primăvară (mai ales în culturile mai dese, bine ieşite din iarnă) sau curative la apariţia primelor simptome de boală.

Floarea soarelui
Se recomandă 2 tratamente preventive, primul aplicându-se în faza de 5 – 7 frunze ale culturii, iar al 2-lea la formarea capitulului, pentru prevenirea putregaiurilor care pot diminua drastic producţia în anii ploioşi sau cu atac de dăunători.

Trandafir
Se aplică tratamente cu volum normal de soluţie, ţinând cont de gradul de dezvoltare a frunzişului, cu mijloace terestre de pulverizare. Tratamentul este preventiv şi se face când vremea este caldă şi cu umiditate relativă a aerului ridicată, înainte de deschiderea florilor pentru a evita pătarea petalelor acestora.

Ciuperci comestibile
Tratamentul se face de regulă preventiv, după scarificare, prin stropirea substratului la suprafaţă cu soluţia fungicidă.

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Grâu Complex de boli foliare (Erysiphe graminis, Puccinia spp., Septoria tritici, Fusarium spp.) 1,0 l/ha
Orz Complex de boli foliare (Erysiphe graminis hordei, Rhynchosporium secalis, Helmintosporium spp.) 1,0 l/ha
Rapiţă Putregaiul alb (Sclerotinia spp.), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), Pătarea tulpinii (Phoma spp.) 1,0 l/ha
Floarea soarelui Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), Frângerea tulpinilor (Phomopsis helianthi) 1 l/ha
Trandafir Boli foliare (Diplocarpon rosae, Sphaerotheca pannosa var. rosae, Phragmidium mucronatum) 1 l/ha (0,1%)
Ciuperci comestibile Mycogone perniciosa, Verticillium fungicola 0,3 % (1,35 g/mp)

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Adama Agricultural