Categorii produse

Ortiva Top (Syngenta)


Fungicid foliar preventiv şi curativ, cu spectru larg de acţiune împotriva agenţilor patogeni, fiind recomandat să se utilizeze la culturile legumicole

 

Substanţa activă: 200 g/l (18.2 % g/g) azoxistrobin + 125 g/l (11.4% g/g) difenoconazol

Formulare: SC (suspensie concentrată)

 

PRODUCATOR

DOCUMENTE UTILE

Fisa de securitate

Eticheta

Omologare / Aviz BIO


MOD DE ACTIUNE

Ortiva® Top conţine două ingrediente active (azoxistrobin şi difenoconazol) cu activitate de contact şi sistemică locală şi translaminară.

Azoxistrobin: acţionează ca inhibitor al respiraţiei mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului.
Intervine în ciclul biologic al ciupercii, în principal în timpul germinaţiei sporilor şi în timpul iniţierii penetrării în ţesuturile plantei.
Prezintă preluare graduală şi activitate sistemică locală (translaminară) în frunze.
Activitate preventivă.

Difenoconazol: prezintă acţiune preventivă şi curativă.
Acţionează prin blocarea biosintezei steroizilor în membranele celulare ale fungilor.
Acţiune sistemică locală şi uşoară translocare acropetală.

MOD DE UTILIZARE

CulturaAgentul dăunătorDozaVolum de apă
min.-max.
Număr maxim
tratamente
Interval între
tratamente
(min.)
Timp de pauză până la recoltare
Tomate (câmp, sere şi solarii)Botrytis cinerea, Phytophthora infestans, Cladosporium fulvum,
Leveillula taurica, Alternaria solani, Alternaria alternata
1 l/ha1000 litri/ha37-10 zile7 zile
Vinete (câmp, sere
şi solarii)
Botrytis cinerea, Phytophthora parasitica, Cladosporium fulvum,
Leveillula taurica, Alternaria solani, Alternaria alternata
1 l/ha1000 litri/ha37-10 zile7 zile
Ardei (câmp, sere
şi solarii)
Botrytis cinerea, Phytophthora capsici, Cladosporium fulvum,
Leveillula taurica, Alternaria solani, Alternaria alternata
1 l/ha1000 litri/ha28-10 zile7 zile
Fasole verde (câmp)Peronospora viciae, Erysiphe polygoni1 l/ha300-1200
litri/ha
212 zile7 zile
Fasole
(câmp)
Peronospora viciae, Erysiphe polygoni1 l/ha300-1200
litri/ha
212 zile7 zile
Varză
(câmp)
Mycosphaerella brassicicola, Alternaria brassicae, Alternaria
brassicicola, Peronospora brassicae, Erysiphe cruciferarum,
Leptosphaeria maculans, Sclerotinia sclerotiorum, Albugo candida
1 l/ha200-600
litri/ha
214 zile21 de zile
Varză de Bruxelles
(câmp)
Mycosphaerella brassicicola, Alternaria brassicae, Alternaria
brassicicola, Peronospora brassicae, Erysiphe cruciferarum,
Leptosphaeria maculans, Sclerotinia sclerotiorum, Albugo candida
1 l/ha200-600
litri/ha
214 zile21 de zile
Castraveţi
(câmp şi sere)
Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum,
Cladosporium cucumerium
1 l/ha500-1500
litri/ha
310 zile3 zile
Morcovi, Păstârnac,
Pătrunjel
(câmp)
Alternaria dauci, Erysiphe heraclei, Sclerotinia sclerotiorum1 l/ha200-600
litri/ha
314 zile14 zile
Hrean, Ridichi (câmp)Mycosphaerella brassicicola, Alternaria brassicae, Alternaria
brassicicola, Peronospora brassicae, Erysiphe cruciferarum,
Leptosphaeria maculans, Sclerotinia sclerotiorum, Albugo candida
1 l/ha200-600
litri/ha
314 zile14 zile
Conopidă
(câmp)
Mycosphaerella brassicicola, Alternaria brassicae, Alternaria
brassicicola, Peronospora brassicae, Erysiphe cruciferarum,
Leptosphaeria maculans, Sclerotinia sclerotiorum, Albugo candida
1 l/ha200-600
litri/ha
214 zile14 zile
Broccoli
(câmp)
Mycosphaerella brassicicola, Alternaria brassicae, Alternaria
brassicicola, Peronospora brassicae, Erysiphe cruciferarum,
Leptosphaeria maculans, Sclerotinia sclerotiorum, Albugo candida
1 l/ha200-600
litri/ha
212 zile14 zile
Ţelină
(câmp şi sere)
Erysiphe heraclei, Septoria apii, Sclerotinia sclerotiorum,
Alternaria dauci
1 l/ha200-1000
litri/ha
314 zile14 zile
Dovlecei
(câmp şi sere)
Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum,
Cladosporium cucumerium
1 l/ha500-1500
litri/ha
310 zile3 zile
Pepene galben
(câmp şi sere)
Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum,
Cladosporium cucumerium
1 l/ha500-1500
litri/ha
38 zile3 zile
Praz
(câmp)
Alternaria porri, Puccinia alii, Peronospora destructor,
Cladosporium allii, Phytophthora porri
1 l/ha200-1000
litri/ha
212 zile21 de zile
Salată
(câmp)
Alternaria brassicae, Cercospora lactucae-sativa,
Bremia lactucae, Sclerotinia sclerotiorum
1 l/ha300-1200
litri/ha
27 zile14 zile
Salată
(sere)
Alternaria brassicae, Cercospora lactucae-sativa,
Bremia lactucae, Sclerotinia sclerotiorum
0,8 l/ha300-1200
litri/ha
27 zile14 zile
Ceapă semănată
direct, Ceapă din arpagic, Usturoi (câmp)
Alternaria pori, Puccinia alii, Peronospora destructor,
Cladosporium allii, Phytophthora porri
1 l/ha300-600
litri/ha
114 zile14 zile
Ceapă verde (câmp)Alternaria pori, Puccinia alii, Peronospora destructor,
Cladosporium allii, Phytophthora porri
1 l/ha300-600
litri/ha
17 zile
Mazăre (câmp)Ascochyta pisi, Peronospora viciae, Mycosphaerella pinodes,
Erysiphe pisi
1 l/ha300-1200
litri/ha
214 zile14 zile
Căpşun, Zmeură
(câmp şi sere)
Podosphaera aphanis, Colletotrichum acutatum,
Mycosphaerella fragariae, Gnomonia comari
1 l/ha300-1200
litri/ha
27 zile3 zile
Pepene verde (câmp şi sere)Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum,
Cladosporium cucumerium
1 l/ha500-1500
litri/ha
38 zile3 zile

ORTIVA TOP se aplică preventiv şi/sau la avertizare, când condiţiile climatice sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor. 
Momentele de aplicare corespund următoarelor faze de vegetaţie: 
– tomate – apariţia celei de-a 6-a frunze până când 70% din fructe s-au maturat; 
– vinete, ardei – apariţia celei de-a 10 frunze, până la coacere deplină; 
– fasole – de la începutul înfloritului, până când 70% din păstăi ating dimensiunea normală;
– varză şi varză de Bruxelles – de la începutul formării căpăţânii, până la atingerea mărimii normale; 
– conopidă şi broccoli – de la începutul dezvoltării mugurilor laterali, până la prima inflorescenţă vizibilă; 
– morcov, păstârnac, pătrunjel, hrean, ridichi – de la începutul formării rădăcinii, până la atingerea dimensiunilor normale; 
– ţelină – de la începutul formării rădăcinii, până când aceasta este la 80% din dimensiunea normală; 
– dovlecei şi castraveţi – de la prima inflorescenţă, până la maturare deplină; – praz – de la începutul îngroşării frunzelor bazale, până la maturitate; 7 
– salată – de la dezvoltarea completă a rozetei de frunze, până la maturare; 
– pepeni galbeni şi pepeni verzi – de la apariţia primei ramificaţii a tulpinii principale, până la maturarea fructelor; 
– căpşun şi zmeură – primele flori deschise (început de înflorit), până la maturare, a 2-a recoltare; – ceapă semănată direct, 
– ceapă din arpagic şi usturoi – de la începutul îngroşării frunzelor bazale, până când bulbul are 50% din diametrul normal; 
– ceapă verde – 5 frunze adevărate; 
– mazăre – de la apariţia primelor inflorescenţe, până când 70% din păstăi ating dimensiunea normală. 
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcţie de condiţiile climatice şi presiunea de infecţie. La aplicarea în spaţii protejate, se va evita efectuarea tratamentelor în condiţii de temperaturi şi umidităţi relative foarte ridicate sau foarte scăzute.

Înainte de utilizarea produsului cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !