grau-Premium-de-toamna

GRÂU PREMIUM  (Probstdorfer)

ADESSO
Noul soi de grâu cu un conţinut ridicat de proteină, aparţinând grupei de panificaţie 8, reuneşte cinci proprietăţi esenţiale pentru un soi de calitate Premium:
• rezistenţă excelentă la iernare;
• cu înspicare şi maturizare târzie;
• rezistenţă la cădere;
• frunze sănătoase;
• calitate proteică şi indici de panificaţie superiori;
ARNOLD
Noul membru al Familiei CAPO, este un soi foarte timpuriu, asemănător soiului BITOP şi ATRIUM, cu talie înaltă şi cu o rezistenţă foarte bună la boli. De asemenea poate fi cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, oferind producţii ridicate şi de calitate superioară. ARNOLD este încadrat în grupa de panificaţie 8, având un conţinut de gluten umed de peste 35%. Fiind cu talie înaltă (110 cm), se recomandă regulator de creştere la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (2 L/ha).
ASTARDO
Soi de tip Premium, neînvins din punct de vedere al calităţii şi al nivelului producţiilor, este mai tardiv decât CAPO şi prezintă toleranţă foarte bună la boli. Recomandăm ASTARDO pe soluri bine structurate, cu un conţinut ridicat de humus şi materie organică. Soi cu talie foarte înaltă (120 cm), se recomandă regulator de creştere (2-3 L/ha) la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (substanţă activă: 400 g/L clormequat clorură)
ATRIUM
Soi de grâu Premium, foarte timpuriu, asemănător soiului ARNOLD şi BITOP, foarte tolerant la secetă şi cu toleranţă bună la boli, este recomandat a fi cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, oferind producţii ridicate şi de calitate superioară. Soi cu talie medie spre înaltă (100-105 cm), se recomandă regulator de creştere la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (1-1,5 L/ha).
FULVIO
Încadrat în grupa 7 de panificaţie, FULVIO este un soi timpuriu, asemănător soiului JOSEF, ce asigură producţii constante, cu masă hectolitrică mare şi calitate ridicată a recoltei. Prezintă rezistenţă foarte bună la rugina brună şi la făinare, şi o toleranţă bună la Rugina galbenă. Talia medie – înaltă (100 cm), se recomandă regulator de creştere la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (1-1,5 L/ha).
JOSEF
Soi modern de grâu de tip Premium, ce ajunge la maturitate mai devreme decât CAPO, se potriveşte perfect modificărilor climatice şi poate fi cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, răspunzând la cantităţi mari de azot, oferind producţii ridicate şi de calitate superioară. Alături de Capo, se numără printre cele mai productive soiuri în zonele secetoase. Prezintă rezistenţă foarte bună la ger, secetă şi la încolţirea în spic. Se recomandă regulator de creştere (1-1,5 L/ha) la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod, deoarece este un soi cu talie medie spre înaltă (100-105 cm).
LAURENZIO
Noul soi de grâu Premium, din punct de vedere al caracteristicilor morfo-fiziologice şi calitative, poate fi asociat cu soiul Midas.
Comparativ cu Midas, Laurenzio are un conţinut mai ridicat în proteine cu 0,4 – 0,5 %.
Datorită calităţii excelente a proteinei şi a utilizării soiului în industria de panificaţie, Laurenzio se integrează cu precădere în familia Capo.
MAURIZIO
Soiul de grâu MAURIZIO este recent introdus pe piața românească, fiind omologat in aprilie 2016.
PIRENEO
Soiul de grâu PIRENEO Familia CAPO, de mare valoare biologică şi calitativă, încadrat în grupa 8 de panifi caţie, cu o foarte bună rezistenţă la cădere, se recomandă a se cultiva pe soluri bine structurate, cu un conţinut ridicat de humus şi materie organică. Talia înaltă (110 cm), se recomandă regulator de creştere la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (2 L/ha).

 

grau-clasa-A-BALATON

GRÂU CLASA A  (Probstdorfer)

BALATON
Soi de grâu nearistat, foarte productiv şi cu indici de panificaţie medii, foarte tolerant la secetă şi cu mare plasticitate ecologică. Datorită rezistenţei bune la iernare şi a capacităţii mari de înfrăţire este recomandat a fi cultivat în sudul, sud-estul şi vestul României. Foarte rezistent la făinare, rezistenţă medie la rugini, foarte rezistent la cădere, BALATON răspunde foarte bine la aplicarea îngrăşămintelor pe baza de azot.
GALLIO
GAUDIO
TAMINO

 

grau-durum-de-toamna-AURADUR

GRÂU DURUM  (Probstdorfer)

AURADUR
Soi de grâu de toamnă de tip Durum, recomandat pentru toate zonele clasice de cultură. Auradur are o mare plasticitate ecologică, ceea ce il face cultivabil pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, cu condiţia optimizării input-urilor clasice specifice culturii grâului. Soiul AURADUR se caracterizează printr-o sticlozitate mare şi o calitate deosebită a boabelor cu un conţinut ridicat de proteină, fiind destinat producerii de făinuri speciale necesare în industria de panificaţie, pentru obţinerea de paste făinoase de calitate superioară. Prezintă rezistenţă bună la secetă şi la boli. Capacitate medie de înfrăţire. Talia medie a plantelor: 80 – 90 cm. Aristele sunt de culoare neagră.