Fungicid pentru combaterea putregaiului alb şi a pătării brune în cultura de rapiţă

 

Substanţe active: fluopiram 125 g/l + protioconazol 125 g/l
Formulare:

MOD DE ACŢIUNE

Propulse 250 SE conține o nouă substanță activă sistemică fluopiram, aparținând unei clase chimice nou descoperite şi dezvoltate de compania Bayer, inhibitori SDH (succinat dehidrogenază, enzimă responsabilă cu transportul de electroni în mitocondrii), blocând astfel respirația patogenilor paraziți. Prin acest nou mod de acțiune, produsul intervenind la un alt nivel decât al celorlalte produse utilizate în prezent, s-a obținut o eficacitate superioară, un spectru larg de control și proprietatea de a preveni apariția rezistenței ciupercilor patogene la acțiunea fungicidului. Alături de fluopiram, formularea cuprinde și substanța activă deja consacrată protioconazol, recunoscută ca cel mai activ triazol de pe piață. Propulse 250 SE oferă astfel un spectru foarte larg de activitate cu acțiune sistemică asupra unui număr foarte mare de ciuperci parazite, acționând atât preventiv, cât și curativ și uneori eradicativ.

MOD DE UTILIZARE

Propulse 250 SE se aplică în doză de 1 l/ha pe vegetație pentru combaterea putregaiului alb și a pătării brune din momentul apariției bobocilor florali încă nedeschiși până la sfârșitul înfloritului/scuturarea petalelor. Aplicarea se recomandă să se facă preventiv, înainte de apariția primelor simptome de boală. Momentul optim de aplicare este cel de înflorire deplină, adică atunci când 50% din florile de pe racemul principal sunt deschise, iar petalele primelor flori înflorite încep să cadă.  Perioada de absorbție în plantă este de jumătate de oră până la o oră de la aplicare, după care eventualele ploi survenite nu îi afectează eficacitatea. Se recomandă un tratament pe sezon, cantitatea de soluție fiind de 200-400 l/ha.
Propulse 250 SE este compatibil cu insecticidele destinate acestei perioade de vegetație. În cazul utilizării produsului în combinație cu alte produse de protecție a plantelor sau îngrășăminte foliare, se recomandă în prealabil efectuarea unui test de compatibilitate fizico-chimică și a unui microtest pe cultură.

Cultura Organism ţintă Doza
Rapiță Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Pătare brună (Alternaria brassicae)
1 l/ha

Înainte de utilizare citiţi cu atenţie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience