Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare și a fuzariozei la grâu și orz și a bolilor la floarea soarelui

 

Substanţe active: protioconazol 125 g/l + tebuconazol 125 g/l
Formulare:  EC (concentrat emulsionabil)

MOD DE ACŢIUNE

Prosaro 250 EC are actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa aplicare, produsul patrunde in tesuturile plantelor si este distribuit spre varful limbului foliar. Protioconazol este o noua molecula din clasa triazolintione, caracterizata printr-o exceptionala actiune preventiva, curativa si eradicativa asupra unei game largi de patogeni, avand totodata efecte stimulatoare asupra cresterii plantelor. Mecanismul de actiune este de tip DMI – inhibarea sintezei lanosterolului. Prin performantele net superioare reflectate in calitatea recoltei, protioconazol reprezinta un nou standard in combaterea bolilor foliare.

MOD DE UTILIZARE

Prosaro 250 EC se utilizeaza in tratamente pe vegetatie pentru combaterea bolilor la urmatoarele culturi si in urmatoarele doze.
Grau:
0,75 l/ha pentru combaterea bolilor care formeaza complexul de boli foliare. Se utilizeaza pentru 1-2 tratamente pe vegetatie, efectuate in intervalul cuprins intre inceputul impaierii si inceputul infloririi. in cazul efectuarii unui singur tratament, momentul optim de aplicare este la aparitia frunzei stindard. Pentru combaterea fuzariozei spicelor (Fusarium spp.) se utilizeaza la doza de 0,9 l/ha. Se efectueaza un tratament in intervalul cuprins intre sfarsitul inspicarii si inceputul formarii boabelor. Volumul de solutie necesar este de 300-400 l/ha la tratamentele terestre si 100 l/ha la tratamentele avio.
Orz:
0,75 l/ha pentru combaterea bolilor ce formeaza complexul de boli foliare. Se recomanda pentru 1-2 tratamente efectuate in intervalul cuprins intre aparitia frunzei stindard si formarea boabelor. Volumul de solutie necesar este de 300-400 l/ha la tratamentele terestre si 100 l/ha la tratamentele avio.
Floarea soarelui:
1 l/ha pentru combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) si putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea). Se recomanda aplicarea a 1-2 tratamente in vegetatie. Primul tratament se face preventiv in faza de 6-8 frunze pana la aparitia capitulului, iar cel de al doilea la sfarsitul infloritului. In cazul cand se face un singur tratement, acesta se aplica la aparitia capitulului. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha la tratamentele terestre si 100 l/ha la tratamentele avio. Durata de protectie este de cca. 14 zile.

Cultura Organism tinta Doza
Grau Fainare (Erysiphe graminis)Septorioza (Septoria spp.)

Rugini (Puccinia spp.)

Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

0,75 l/ha
Fuzarioza (Fusarium spp.) 0,9 l/ha
Orz Fainare (Erysiphe graminis)Arsura bruna (Rhynchosporium secalis)

Patarea reticulara (Pyrenophora teres)

Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)

0,75 l/ha
Floarea soarelui Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1 l/ha(2 tratamente in vegetatie)

 

Compatibilitate
Prosaro 250 EC este compatibil cu majoritatea insecticidelor din grupa piretroizilor si a cloronicotinilelor.
Pentru combinatii se recomada a se efectua in prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica.

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience