Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

Erbicid care combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate precum și Orobanche spp. în cultura de floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® Plus

Substanțe active: 25 g/l Imazamox  
Formulare: Concentrat solubil

Sistemul de producție Clearfield® Plus pentru floarea-soarelui, grație erbicidului Pulsar® Plus, oferă fermierilor o combatere superioară a buruienilor comparativ cu alte sisteme de floarea – soarelui tolerante la erbicid sau cu sistemele convenționale de control al buruienilor.

MOD DE ACȚIUNE:

Pulsar® Plus este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanţa activă, imazamox, este preluată de plante în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Datorită activității reziduale la nivelul solului, produsul Pulsar® Plus asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire și a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. În plantă substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creştere unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară. Produsul Pulsar® Plus aparține grupei de erbicide B (HRAC).

Pulsar Plus este un erbicid care combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate precum și Orobanche spp. în cultura de floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® Plus. Buruieni sensibile: Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Chenopodium hybridum, Cirsium arvense, Convolvulus arvensis, Echinochloa crus-galli, Setaria spp., Xanthium spp. etc.

AVANTAJE:

  • Control post-emergent îmbunătățit al buruienilor mono și dicotiledonate
  • Spectru larg de control al buruienilor
  • Consecvență în combaterea buruienilor în condiţii variabile
  • Flexibilitate mai mare a momentului de aplicare a erbicidului
  • Combatere de lungă durată a buruienilor
  • În general necesită o singură aplicare

MOD DE UTILIZARE:

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Floarea soarelui – hibrizi de tip Clearfield® Plus Buruieni dicotiledonate, monocotiledonate, Orobanche cumana 1,2 – 2 l/ha postemergent

Se aplică de la stadiul 2-8 frunze ale culturii (BBCH 12-18)

Produsul Pulsar® Plus se aplică postemergent, maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 12-18, respectiv de la stadiul de 2 până la 8 frunze a culturii de floarea soarelui, iar buruienile la stadiul tânăr de dezvoltare 2-4 frunze.
Doza utilizată va fi în funcţie de stadiul, spectrul de buruieni și de nivelul de infestare.
Recomandarea noastră este de a folosi Pulsar® Plus în doză între 1,6 – 2 litri/ha, având în vedere
că în câmp găsim buruieni dificil de combătut precum cornuți, ambrozie, spanac sălbatic, mohor, meișor, iar dacă suntem în zonă cu Orobanche, hibridul să aibă o rezistență relevantă la Orobanche (>=OR 7, G).
În cazul de infestări cu buruieni perene precum pălămidă, volbură și/sau buruienile sunt într-o fază mai avansată de dezvoltare, precum și dacă hibridul nu are o rezistență relevantă la Orobanche (<OR 7, G), recomandăm doza maximă de folosire.

 

Înainte de utilizarea produsului citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj !

Producător: Basf