Fisa de securitateOmologare / Aviz BIO

 

Fungicid sistemic de ultimă generație pentru combaterea bolilor la rapiță 

 

Substanţe active: protioconazol 80 g/l + tebuconazol 160 g/l
Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

 

MOD DE ACŢIUNE

Tilmor are actiune sistemica în plante si spectru foarte larg de actiune. Tilmor contine substanta activa de înalta eficacitate protioconazol, cel mai nou reprezentant din grupa chimica triazoli, împreuna cu substanta activa consacrata tebuconazol. Tilmor prezinta proprietati preventive, curative si uneori eradicative care îi confera un spectru larg de activitate. La aplicarea în primavara, Tilmor ofera urmatoarele avantaje:
– controlul tuturor bolilor importante din cultura rapitei
– cresterea vigorii plantelor de rapita
– îmbunatatirea tolerantei la stres si reducerea necesarului de apa al plantelor
– reducerea taliei plantelor (10-25 cm în functie de varietate)
– stimularea formarii lastarilor laterali si a obtinerii unei culturi uniforme, mai putin sensibila la conditiile adverse de vreme
– armonizarea procesului de înflorire
– datorita taliei mai reduse a culturii se usureaza accesul utilajelor pentru tratamentele din perioada înfloritului.

MOD DE UTILIZARE

Se utilizeaza la doza de 1 l/ha pentru a combate putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), patarea bruna (Alternaria brassicae), fainarea (Erysiphe communis), putregaiul cenusiu (Botritis cinerea) si phoma (Phoma lingam). Tratamentul se aplica pe vegetatie, pe întreaga suprafata, numai cu echipament terestru, la avertizare, de preferat preventiv sau la începutul aparitiei primelor simptome, primavara pâna la înflorit.

Tilmor se poate aplica si toamna, în doza de 1 l/ha, perioada optima fiind în faza de 4-6 frunze ale culturii de rapita. Se asigura astfel atât protectia culturii fata de boli (inclusiv Phoma lingam) cât si o crestere a rezistentei plantelor la iernare si la cadere. Numarul maxim de tratamente pe sezon este de doua, efectuate la un interval minim de 14 zile. Cantitatea de solutie este de 200-400 l/ha. Timpul de pauza înaintea recoltarii este de 56 zile.

În cazul utilizarii produsului în combinatie cu alte produse de protectie a plantelor sau îngrasaminte foliare, se recomanda efectuarea în prealabil a unui test de compatibilitate fizico-chimca si a unui microtest pe cultura.

 

Inainte de utilizare cititi cu atentie eticheta de pe ambalaj !

Producător: Bayer CropScience